ČANAK: ZASLUŽENA POBEDA CEDEVITE

Trener crno-belih istakao je da je domaća ekipa preozbiljan rival da bi dozvolila sebi da ne kazni greške koje je načinio njegov tim.

– Došli smo sa ambicijom da pokušamo da iznenadimo Cedevitu. U prvom poluvremenu smo imali veoma dobru situaciju, vođstvo od 11 razlike, ali onda smo napravili par gluposti, promašili zicere, a onda je bila i želja za efektnom završnicom. Cedevita je ozbiljna ekipa da bi to dozvolila. U drugom poluvremenu je bila loša selekcija faulova. Dozvolili smo im mnogo lakih prodora i izlaznih pasova, njeni igrači su dobri u šutu. I Nikols i Markota i Krušlin. Ukić je prepametan i prekvalitetan igrač, prepoznao je i kažnjavao nas u napadu. Dosta izgubljenih lopti… Sve u svemu, zaslužena pobeda Cedevite, mi se okrećemo domaćem prvenstvu i da pokušamo da ostvarimo uspeh.

Čanak je upitan da li bi ova ekipa Partizana na okupu od početka prvenstva bila kadra da izbori plej-of ABA lige.

– Prvo je neumesno i nezahvalno govoriti o tome. Sada smo igrali bez Gosa, Veličkovića… Generalno, osveženja u ekipi su bila dobar pogodak, ali to što ne igramo u plej-ofu je naša krivica. Izgubljena utakmica od Mornara u Beogradu, pa poraz u Ljubljani. Jako je sad deplasirano pričati o tome šta bi bilo kad bi bilo. Imali smo otvorenu situaciju, nismo uspeli, idemo da probamo da osvojimo domaće prvenstvo.