JOKANOVIĆ: PARTIZAN SAM NAPUSTIO ŽELEĆI DA TESTIRAM SAMOG SEBE

Srpski trener ponovo je fudbalski hit na „Ostrvu”, pa je samim tim izabran da napiše svoju trenersku ispovest za engleski sajt „Coaches Voice” (Glas trenera). Popularni Jokan istakao je da žali što je svojevremeno odbio nagradu Fudbalskog saveza Srbije za trenera godine.

– Nije to bila najbolja odluka koju sam doneo u životu. Sada sam toga svestan. Ali, u tom trenutku mi je izgledala kao ispravna. Taman sam završio moju prvu sezonu kao trener. Ostvario sam veliki uspeh sa Partizanom, osvojili smo duplu krunu, Superligu i Kup Srbije. Ali, kada me je Fudbalski savez Srbije izabrao za „Najboljeg trenera u Srbiji”, odlučio sam da ne prihvatim nagradu. Zašto? Pa, nekoliko dana nakon što su me izabrali, počeli su da pričaju da možda nisam najbolji izbor. Zato sam odlučio da odbijem nagradu: ako ne verujete da sam najbolji, onda mi nagrada ni ne treba. To je to. Tada sam bio mlad. Sada, gledajući iz ove pozicije posle 10 godina, shvatam da to nije najbolja odluka koju sam doneo u životu. Da sigurno nisam baš najbolje promislio. Ali, u tom trenutku sam smatrao da je to najbolji korak za mene. Oduvek sam se rukovodio onim što sam osećao da je najbolje za mene. Takva je moja ličnost. Sledeće sezone smo ponovo osvojili duplu krunu. Ovog puta nisam dobio nagradu, ali me nije bilo briga. Nisam bio tu zbog ličnih nagrada, borio sam se za svoj klub.

Dotakao se bivši trener Partizana i razloga zbog kojih je napustio svoj prvi trenerski posao.

– Kada sam napuštao Partizan 2009. godine, osećao sam da sam uradio dovoljno tamo. Nisam video da je moguće da se učini više, zato mi nije imalo smisla da dalje ostajem. Želeo sam novi izazov, da bih mogao da stičem iskustvo u ovoj profesiji na nekom drugom mestu. Želeo sam da testiram samog sebe. To sam oduvek sebi radio kada sam bio igrač, a tada sam hteo isto da probam kao trener. I dalje to pokušavam.