BURNA KONFERENCIJA ĐUKIĆA: ŠTAMPA JE DŽUKAČKA

Miroslav Đukić je danas održao redovnu konferenciju za medije pred utakmicu sa Radom. Međutim, najmanje se govorilo o predstojećoj utakmici, što je razumljivo, zbog govorkanja o mogućem otkazu:

– Nijednog momenta nisam imao razgovor… Nemam nijednog igrača koji je nezadovoljan, nesrećan, nema nedscipline. Jednostavno, ne uspevamo da pobedimo, ne uspevamo da damo gol. Ne vidim razlog da dam ostavku, vidim se sposobnim da zajedno sa ekipom izađemo iz problema. Ponekad u fudbalu stvari ne zavise samo od vas. Niko mi nije tražio ostavku, niti je neko razgovarao na tu temu.

Mnogo trenerskih imena se provlačilo kroz medije ovih dana. Partizan je očigledno tražio novog stratega:

– To je normalno. Ja sam dugo u fudbalu, to je fudbal, profesionalac sam i znam da je jedino teren merilo. Za mene je biti ili ne biti od treće utakmice kako sam ovde. Od tada se čuju povici protiv mene. To nije ništa novo, nije neki dodatni pritisak.

Đukić je na konferenciji bio vidno iznerviran:

– Ja sam rođen u je*enom Štitaru, nisam odrastao u lepoj i sunčanoj Valensiji, i isti sam dripac kao i vi! Taj zemljani put u je*enom Štitaru me je naučio mnogo toga i nemam problem da sve ovo kažem u lice bilo kome.

Ovih dana je glavna tema bila klauzula, po kojoj Đukiću sleduje cifra od 600 hiljada eura ako dobije otkaz:

– Laž, laž, laž, ne postoji klauzula od 600.000 evra. Svako ko je to napisao je prevarant. Mnoge stvari koje se provlače po novinama nisu istinite. Pretpostavljam da je klub radio svoje stvari, koje treba da radi. Ali, postojale su mnoge stvari koje su neverovatne. Mnogo su mi zasmetale stvari, recimo u mnogim medijima se pojavila suma od 600.000 evra, to je tačno namešteno da se ide na mene u ovoj državi gde je plata 300 evra. Vi nekome zalepite da nekome treba isplatiti 600.000 evra. Kako da nekoga u Srbiji oklevetate? Tako što nekome zalepite da treba da dobije 600.000 evra. To je bezobrazno, džukački i dripački. Ili oni naslovi tipa: „Đukić odlazi milom ili silom”.

Istakao je da on svoj posao radi pošteno i da nije problem samo u njemu:

– Ja pošteno radim svoj posao i pokušavam da vratim ekipu na pravi kolosek. Moja jedina snaga su ovih 30 momaka i pokušavam da Partizan počne da pobeđuje. Ostalo ne zavisi od mene i ne želim da ulazim u stvari koje ne zavise od mene. Ja sad razmišljam samo o tome da radim svoj posao. Vi biste tako priznali svoju nemoć, a ja nisam nemoćan, ja iza sebe imam ekipu i ona želi da sa mnom, sa stručnim štabom, izađe iz problema. Nemam nijednog igrača koji je nezadovoljan, nesrećan, nema nediscipline. Jednostavno, ne uspevamo da pobedimo, ne uspevamo da damo gol. Ne vidim razlog da dam ostavku, vidim se sposobnim da zajedno sa ekipom izađemo iz problema. Ponekad u fudbalu stvari ne zavise samo od vas.

Đukić je obrazložio i svoj nešto oštriji i vulgarniji vokabular na današnjoj pres-konferenciji:

– Ja sam čovek koji poštuje, idem na prstima, ali kada vidim da neko ide po meni, onda postajem zver i napadam rukama, nogama, noktima… Kad dajete sebe, radite pošteno, ne mogu da dozvolim da neki dripac kaže nešto što nije istina. Ne mogu ja da kažem… ako neko traži moju smenu zato što sam izgubio, ok, jeste, imaš pravo. Ali, ne mogu da budem miran kad ide nešto tendeciozno, ciljano, kad nekoga treba srušiti, oboriti. A zna se kako se to ovde radi. Sad neki dripac u novinama gura: „Đukić nije dao ostavku”, kao da Đukić pravi pritisak. Ja pošteno radim svoj posao i tako ću ga raditi do poslednjeg dana. Partizan će se lako dogovoriti sa mnom, za 20 minuta. I ovde su laži, vi ovde šibicarite, i vi koji ste pisali i oni koji su vam davali informacije. To mislim o onima koji su to napisali, jer je to laž.

Čini se da se strateg Partizana i definitivno oprostio od titule:

– Bilo bi me sramota da pričam o tituli kad sam na 14 bodova. To je kao da nekome u šok-sobi kažeš: „Hoćeš da radimo istrčavanje na 100 metara”. Najpre treba da pobedimo Rad, da smanjimo razliku i onda razmišljamo o nečemu više. Sigurno je da sam deo krivice kada ne pobeđujemo, kao što sam bio deo uspeha u Evropi, sve delim sa ekipom i uvek sam sa igračima.

Na kraju konferencije je Đukić dodao da podršku ima samo kad pobijedi i da ni Mesi ne bi dominirao protiv Radničkog na onakvom terenu.

Ostaje da se vidi sudbina bivšeg stratega Valensije.