HRABRI PARTIZAN DO PREOKRETA PROTIV BUDUĆNOSTI

Partizan je večeras u Pioniru poslije velikog preokreta pobijedio i ekipu Budućnosti, rezultatom 94:83.

„Parni valjak” je sporije krenuo, nedostajao je Najdžel Vilijams-Gos, a sa njim i kreacija u napadu, što je Budućnost koristila i vrlo brzo stigla do osjetnije prednosti. Četvrtinu je okončala sa 9 poena viška, rezultatom 24:15.

U drugoj četvrtini Partizan je još lošije izgledao, Budućnost je u jednom trenutku vodila i 18 razlike, 40:22, ali su crno-beli pri kraju četvrtine smanjili tu razliku i poluvrijeme se završilo rezultatom 50:36 za goste iz Podgorice.

Zatim je na scenu stupila Partizanova izuzetno jaka treća četvrtina, koju su počeli sa 5 brzih poena Sija i Gagića. Poslije minut igre, Partizan je napravio seriju 8:0 i tako stigao na jednocifren minus, koji se nastavio topiti i Partizan je konačno poveo. Čak je i na pauzu otišao sa prednošću od 2 poena, što znači da su crno-beli ovaj period dobili sa 31:15.

U poslednjem periodu, „Parni valjak” je nastavio da melje, Novica Veličković, Bonža Si i Kvami Von su bacali publiku u ekstazu i Partizan je savladao goste iz Podgorice prvi put poslije 2015. godine. U ekipi osvajača KRK istakli su se vanserijski Novica Veličković sa 28 poena i indeksom od čak 36. Pratio ga je Kvami Von sa 17 poena, čemu je dodao i 9 asistencija, što je najbolja njegova partija u našem dresu. Odličnu partiju pružio je i Bondža Si, koji je ubacio 14 poena, od čega 4 trojke i uhvatio 9 skokova. Treba napomenuti da je Partizan ovu utakmicu igrao bez svog najboljeg igrača, Najdžela Vilijamsa-Gosa i bez Đoke Šalića.

Crno-beli u poslednjem kolu putuju u Zagreb, gdje će snage odmjeriti sa ekipom domaće Cedevite.

Partizan: Von 17 (5sk., 9as.), Si 14 (11sk., 3uk.), Aranitović 13 (5sk.), Marinković 6, Veličković 28 (5as.), Pecarski 3, Andrić, Čakarević, Gagić 13 (8sk.).