ABADŽIĆ ZAUSTAVIO CRNO-BELE

Odličan niz naših rukometaša prekinut je u Subotici. Nekoliko nerealizovanih sedmeraca i zicera koštao je crno-bele momke prvog poraza u nastavku sezone – na domaćem terenu slavio je Spartak rezultatom 24:22 (13:11).

Prvo poluvreme igralo se u serijama. Najpre je Spartak otvorio utakmicu sa tri vezana gola, da bi na krilima raspoloženog Perovića domaćini došli i do 4 gola prednosti – 5:1. Pri rezultatu 6:2 Milenković pokreće seriju gostiju, koji stižu od izjednačenja. Perović i Potpara prekidaju seriju crno-belih, da bi usledila nova, u kojoj redom pogađaju Stevanović, Živković i na kraju Minić za prvo vođstvo na utakmici.

Istom merom odgovara i Spartak, kome pripada završnica poluvremena. Perović je i dalje bio nezaustavljiv za odbranu Partizana, pa je domaćin na poluvreme otišao sa vođstvom 13:11. Ekipa Nenada Maksića je promašila i dva sedmerca u ovom periodu.

Nisu se proslavili ni jedni ni drugi na početku drugog poluvremena, igralo se gol za gol prvih 10 minuta da bi nekoliko konkretnijih minuta bilo dovoljno gostima da se golovima Butulije i Minića vrate u egal. Mora se reći da je na ovom meču realizacija sedmeraca i kontri predstavljala problem za crno-bele.

Gosti ponovo ne koriste sedmerac, Abadžić je na golu bio nerešiva enigma, što Radosavljević i Pernar na drugoj strani kažnjavaju, te na 8 minuta pre kraja Spartak ima tri gola prednosti – 21:18. Partizan uzvraća preko Minića i Milenkovića, ali nalet gostiju prekida Dimitrić. Agoniju crno-belih sa linije za 7 metara prekida Đuričić, međutim, u narednom napadu gosti nisu iskoristili priliku za izjednačenje. Ponovo je na visini zadatka bio Abadžić, a u kontri na drugoj strani pogađa Pernar. Do kraja utakmice viđen je još po jedan gol na obe strane, pa je konačan rezultat glasio 24:22 za Subotičane.