PECARSKI: IGRAM SA SVOJIM IDOLOM

Marko Pecarski je nedavno potpisao novi ugovor sa Partizanom, na četiri godine i tako nastavio svoj san, igranje za klub za koji od malena navija:

– Najveći broj mojih uzora su igrači Partizana, zato što sam ceo svoj život veliki navijač Partizana. Jedan od mojih idola je i Novica Veličković, koji mi je sada saigrač. Tako da mi to mnogo znači.

Ovo je odnedavno punoljetnom Marku, prvi profesionalni ugovor:

– Srećan sam i ponosan zbog svog prvog profesionalnog ugovora. Verujem da ću nastaviti da se razvijam i napredujem na svim poljima u Partizanu. Opravdaću poverenje koje mi je ukazano.

Njegov otac Miroslav je ostavio dubok trag u Partizanu, a očigledno utiče i na svog sina:

– Otac mi mnogo pomaže u karijeri zato što je prošao kroz sve što ja treba da prođem. Razgovaram sa njim i može da mi pomogne u teškim momentima. Govori mi veoma važne stvari i to mi pomaže da se razvijam, jer zna šta treba da radim da bih dostigao veći nivo.

Partizan je nedavno od večitog rivala poražen u finalu juniorske Evrolige:

– Bilo je to posebno za mene zato što sam igrao u svom gradu, ali ću uvek imati loš osećaj zato što nismo osvojili taj turnir.

Marko je rekorder po broju pojavljivanja na juniorskim turnirima Evrolige, čak pet puta:

– Sjajna je stvar što sam postao prvi igrač kome je to pošlo za rukom. Bilo je zadovoljstvo igrati svaki put u takvom takmičenju. Svaki put je bilo novo iskustvo.

Ipak, uprkos porazu, Partizan i Marko se nadaju učešću na završnom turniru juniorske EL:

– Možda ćemo dobiti „vajld kard”, možda ne. To nije nešto o čemu treba da razmišljamo. Bilo bi bolje da smo zaslužili to mesto na terenu. Ali bilo bi lepo igrati na tom turniru u svom gradu. – rekao je Pecarski.