TRIJUMF NAD CIBONOM ZA STOPOSTOTAN UČINAK

Po drugi put u istom danu mlada ekipa Partizana pobedom završava meč na „Adidas Next Generation” takmičenju. Crno-beli su bili bolji i od zagrebačke Cibone i tako zadržali maksimalan učinak u grupi B. Partizan je na kraju slavio velikom razlikom, konačnim rezultatom 99:71 (22:18, 22:18, 25:14, 30:21).

Prva četvrtina nije bila previše efikasna. Igra Partizana se oslanjala na igru centarske linije, gde se najbolje snašao Dušan Tanasković, mlađi brat Nikole Tanaskovića, kojem u ime redakcije portala želim brz oporavak i da se vrati još jači. Tek na tri minuta pre kraja je u igru ušao Marko Pecarski i sa brzih 5 poena doveo Partizan u vođstvo. Ipak, završnica prvog perioda je pripala Dušanu Neškoviću, koji se postarao da crno-beli nakon prvih deset minuta zadrže prednost.

Dobru ulogu iz finiša prve četvrtine Nešković je preneo i na početak drugog perioda, vezavši brzih 5 poena. Na trenutke veoma konfuzna igra, prepuna izgubljenih lopti, nije smetala ni Marku Pecarskom. Mladi centar je lako izlazio na kraj sa čuvarima, uprkos očevidnom umoru usled već odigrane utakmice ranije danas. Nije bilo previše kvalitetnog sadržaja do kraja prvog poluvremena. Crno-beli su odmarali nosioce igre i otaljavali posao, a gosti usled nedostatka individualnog kvaliteta to nisu iskoristili. Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 44:36.

Na krilima Dušana Tanaskovića i Bogdana Rutešića, Partizan je na otvaranju drugog poluvremena napravio seriju 12:3 i tako otišao na dvocifrenu razliku. Vezali su igrači Cibone tri pogotka za tri poena, ali crno-beli nisu dozvolili gostima da ovim naletom smanje rezultatski deficit. Uz Rutešića i Marko Brekić je dodao gas u završnici trećeg desetominutnog perioda, pa je razlika otišla na velikih 19 poena. 69:50 je bio rezultat nakon pola sata igre.

Velika razlika je dozvolila treneru crno-belih da pruži priliku i igračima koji dotada nisu bili u prvom planu. Te minute je dobro iskoristio Žarko Popović, vezavši brzih 5 poena na početku finalnog perioda. Ulogu predvodnika od njega je preuzeo Andrija Nešović. Dobra odbrana, lucidne asistencije u tranziciji i mirna ruka mahom iza linije 6,75 u režiji Nešovića bili su lajt-motiv završnice meča. Semafor je nakon isteka regularnog vremena prikazao konačan rezultat 99:71.

Ovom pobedom, u rezultatski ne toliko bitnom meču, Partizan je samo potvrdio prvo mesto u grupi B. Crno-bele očekuje još jedan meč protiv najbolje plasirane ekipe iz grupe A, Crvene zvezde, koji će ujedno biti poslednji duel ovog takmičenja. Taj okršaj je na programu sutra od 20 časova i biće poslastica za sve košarkaške sladokusce sa ovih prostora.

Partizan: Tanasković 13 (8sk.), Rutešić 10 (8sk.), Brekić 13, Stefanović 8, Davitkov 4, Nešković 8, Karapandžić 5, Nešović 13, Popović 7, Trifunović 2, Šegota 6, Pecarski 9.