PREKO PRAGA DO FINALA

Ekipa Partizana do 18 godina bila je sigurna i u drugom meču „Adidas Next Generation” turnira protiv češke ekipe GBA Prag rezultatom 78:63 (24:14, 22:16, 16:14, 16:19). Crno-beli su se održali na prvom mestu grupe B i pobeda u jedinom preostalom meču grupne faze turnira bi ih tu i zadržala, ali i bez nje plasman u narednu fazu takmičenja je osiguran zahvaljujući boljem međusobnom skoru protiv češke ekipe i ekipe Mege.

Odličnom odbranom, ali i efikasnim napadom crno-beli su otvorili prvu četvrtinu. Gosti gotovo 4 minuta nisu postigli pogodak, što je rezultiralo osetnom razlikom u korist Partizana već na samom početku. Uspeli su gosti da se konsoliduju sa dva pogotka iza linije 6,75, ali im je za to bilo potrebno čak 7 pokušaja. Očigledna je bila bolja energija momaka u crno-beloj opremi, najpre u borbi ispod obruča, odakle je najveći deo Partizanovih poena i došao. Nakon prvih deset minuta rezultat je bio 24:14.

Ponovo su crno-beli zategli odbranu na početku drugog perioda, dok je na drugoj strani Marko Pecarski polako počinjao da teroriše češke centre. Ubrzo je mladi centar već bio na brojci od 13 poena. Pored Pecarskog, Bogdan Rutešić je prikazao odličnu borbenost pod obručem i tako doprineo dominaciji crno-belih protiv već eksponirane centarske linije ekipe GBA. Održavao je Partizan neprekidnu prednost i mirno priveo kraju prvo poluvreme, rezultatom 46:30.

U nastavku je borba bila uglavnom izjednačena, a uz Pecarskog, poenterski je iskočio Aleksandar Davitkov. U drugoj polovini treće četvrtine crno-beli su dodali gas i tvrdom odbranom i kvalitetnom tranzicijom nadogradili već visoku prednost. Nakon pola sata igre na semaforu je bio rezultat 62:44 u korist crno-belih.

Nakon brzih 5 poena početkom završnog perioda, Marko Pecarski se preselio na klupu. Crno-bele već večeras od 20 časova očekuju naredni meč, koji je ujedno i poslednji u grupnoj vazi turnira. Protivnik je zagrebačka Cibona i pobeda u tom duelu bi Partizan odvela u narednu fazu takmičenja sa prvog mesta u grupi. Do kraja su igrači koji inače nisu nosioci igre održavali razliku i bez problema meč priveli kraju. Konačan rezultat, 78:63, u pravoj meri oslikava razliku u kvalitetu ove dve ekipe.

Marko Pecarski je kao i u jučerašnjem meču bio odličan, a nešto slabiju partiju Stevan Karapandžića je nadomestio Aleksandar Davitkov odličnom igrom, posebno u trećoj četvrtini.

Partizan: Pecarski 28 (10 sk.), Davitkov 17, Nešković 7, Karapandžić 3, Nešović 5, Popović 1, Brekić 4, Rutešić 9, Tanasković 4, Stefanović, Trifunović, Šegota.