OBOJIMO SVET U CRNO-BELO! KUP JE NAŠ!!!

Partizanu je vreme za trofej, čujte, Partizanovci!

Danas se sav Partizan nalazi u carskom gradu. Svi dlanovi, glasovi, srca, celo biće je tamo! Četiri duge godine Partizan čeka ovaj dan, danas će ga dočekati! Samo ako to odlučimo zajedničkim snagama i sjedinimo se s momcima na parketu. Jer kada smo jedno i kada kao jedan verujemo, ceo svet je naš. Zato od večeras, bojimo ga ponovo u najlepše boje!

Partizan je izvan racionalnog poimanja, a kao takav je mnogo veći od bilo kakvog trofeja. Ipak, Partizan je suviše veliki klub da ih ne bi osvajao toliko dugo. Partizan je suviše veliki klub da se za njih ne bi borio, da u pohod na njih ne bi išao sa čvrstim uverenjem da će, po prirodi prava, pripasti upravo njemu.

Ovo nije ni bilo koji trofej, ovo je Žućkova levica, nekada internacionalni Kup, koji ni dan-danas nije izgubio svoj značaj i ugled. Posebno danas, kada može označiti kraj jedne mračne, antisportske ere i započeti povratak jedne antisistemske, svetle i viteške ere jednog od najvećih klubova Evrope.

Ujedno će to biti nagrada i dokaz svima koji su sumnjali u vas, i vama da to možete. Kao i putokaz da nastavite tom jedinom istinskom, šampionskom stazom onoga za koga igrate.

Ovo je, ipak, Kup koji nosi ime Radivoja Koraća, jedne od najvećih, a sigurno najkultnije legende najlepšeg sporta, kojeg je tragična sudbina odvela u besmrtnost, a nama darovala veliku čast da to ime s ponosom slavimo.

Možda baš zato ovo nije bilo kakav trofej, ovo je veliko takmičenje, a Partizan veliki klub koji će ga osvojiti!

Svako ko sa tom mišlju večeras ne dođe u „Čair”, bio on u svetom dresu, odelu, ili sa šalom oko vrata, neka ne troši svoje vreme sa njim, jer nije dostojan da bude svedok ovom događaju. Bilo je i težih, bilo je i jačih, a mi smo na izvestan način uvek bili iznad svega, u sopstvenoj realnosti u kojoj ništa nije nemoguće, ako smo mi rešeni da to dokažemo.

Mi znamo da vi zaslužujete ovaj grb, znamo da u sebi imate ono što ste već pokazali ove sezone, znamo da BAŠ VI, uz vašeg i našeg Nenada, rođenog šampiona i lidera, možete biti ta generacija koja će luči dati plam da se otrgne od tame. Generacija koja će šampionsko ime vratiti na tron i uzurpatora baciti u zaborav i mračno, hladno mesto iz kojeg je došao i koje dobro poznaje. Ako će to neko učiniti, mi ćemo. Učinićete vi, samo ako duboko u svojim srcima to večeras obećate.

Darujući svetlo Partizanu, daćete ga i čitavoj srpskoj košarci.

Pred vama je važna odluka. Junaštvo koje ćete večeras pokazati daće identitet vašim potomcima i njihovima potomcima. Oživeće vaše pretke svakim vašim klizanjem, skokom, bacanjem za loptu. Osetite ih, jer tu su, pored vas! Dišu za vas i daju energiju koju niste ni sanjali da imate, to je energija svih voljenih, to je duh Partizanovih velikana, Željka iz ’92, Duletove škola, one Sašine trojke, Kićinih ulazih, Harisovog dvokoraka, Peđinog kucanja. To su Ljudski Maksimumi, Bratine, Letonska, Francuska, Češka braća. To je veliki Čanak, koji vas vodi, s vama živi uspehe i neuspehe, koji će od vas stvoriti šampione. To je Novica, legenda koja hoda uz vas, koja igra s vama. Treba li veći motiv?

https://scontent.fbeg4-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/27625536_10156404997441686_6922824639343111380_o.jpg?oh=aff2b50f1f6f05e61827264a74aea484&oe=5B25D372

Momčine! Samim dresom koji nosite i grbom koji ljubite dobijate neopisivu količinu snage, koja samo čeka da je duboko u sebi pokrenete i ni u jednom trenutku u nju ne posumnjate. Došli ste na mesto najvećih čuda, podviga i uspeha. Došli ste u mesto na kome vas huk pokreće čak i kada pomislite da u vama ništa nije ostalo. To je poznata moć porodice za koju letite, padate i opet ustajete. Zbog koje gubite, trpite, ratujete i POBEDITE!

Partizan večeras igra košarku, sazdan u 12 vitezova u crno-belom dresu. „Parni valjak” večeras gazi metal, lim, bakar i svaku živu i neživu materiju. Jer najjači je element antinarodni element!

Zadatak je jednostavan – pronađite u svom biću deo onih koji su rušili Real, Barsu, CSKA, Makabi… i videćete koliko nije teško pobediti… njih. Videćete da nas se boje, videćete da kad smo pravi, od njih smo uvek bolji, za njih smo uvek šampioni.

Neka se u vama sve zavrti, a u vama oživi snaga hiljade Partizanovaca i majstora koji su branili grb, koji je sada vaša dužnost i privilegija. Takvo gorivo se nikada ne može iscrpeti, ni da se igra sedan dana! Upalite tu mašinu u svojim nogama i ne dajte da stane dok ne svane. Potom, da se slavi mesec dana Kup Koraća Partizana!

ŠAMPION JE OPET PARTIZAN! Zar to nije ono što sanjate? Zar to ne slušate posle treninga, pre utakmica. Zar ne gledate „Nema jače ljubavi, 120 decibela protiv Reala”, „Grobari lepše slave poraz nego oni pobedu”, „Dete Partizana”, „Skači, igraj, napadaj”, „Dobro pamtim sve”, „Da volim crno-bele”… Zar ne želite svoje mesto u kultnoj povesti najvećeg kluba ovih prostora? Bezbroj klinaca koji će u vas gledati kao životne uzore, učiti na vašem primeru kako se boriti, kako ne odustati i na kraju pobediti. Zar to nije ono što želite?

Želite? E, onda večeras nema pitanja, nema sumnji, nema „teško”, nema „neću”, nema „ne mogu”. Ovo je Partizan, izađite i POBEDITE! Ko su, bre, oni? To dobro znamo. Protiv koga mi to igramo? Šta oni predstavljaju? Koliko će oni trajati? To samo mi, jedino mi odlučujemo. Njihova sudbina u našim je rukama. Naša snaga volje njihov je jedini mogući usud. Vreme je da osvetimo sve vaše drugove, koji su u prethodne, najteže, četiri godine herojski ginuli za našu ideju, put, slavu. Vaš uspeh sada, biće ujedno uspeh svakog od njih.

Pare? Moć? Sila? Sve je to prolazno. Večan je jedino Partizan, jer on na kraju uvek izađe poslednji iz ringa. Zašto to ne biste večeras i vi? Možete, samo ako hoćete, samo ako to kažete sebi, drugima, samo ako kažete: „JA IGRAM ZA PARTIZAN, JA IZLAZIM DA POBEDIM I NIŠTA ME NEĆE SPREČITI U TOME!”

Sudije? Provokacije? Sve protiv vas? Na to ste bar naučili, u genetskom kodu naše institucije jeste večita bitka protiv večite nepravde, večitih hordi nemorala, večitih udaraca ispod pojasa na koje arbitar zažmuri. Ipak, uvek su, na kraju, doživeli nokaut.

Zašto taj kraj ne biste započeli sada, zašto ga ne biste pokrenuli vi?

U INAT! Dajte poslednje od sebe, uzmite sve i od nas. Kad je najteže, pomislite i pronađite u nama ono što zafali vama, jer mi smo večeras jedno, i iskidaćemo grla, dlanove i svu dušu, ma gde bili. Sve svoje posvetiti i pokloniti samo vama. Iskidajte i VI, i POKIDAJTE ih. To smo zaslužili, svi, a i oni su.

GOSPODARI KOŠARKE, CELA CRNO-BELA ARMIJA JE UZ VAS. POSTANITE BESMRTNI! DAJTE SRCE, DAĆEMO VAM SRCE!

U 21H GLEDAJTE SPEKTAKL – POVRATAK KRALJA. KUP JE NAŠ!!!