VILIJAMS-GOS: UZBUĐEN SAM ZBOG KUPA

Pred odlazak crno-belih u Niš na završnicu Kupa, njihovi navijači su imali prilike da se u zvaničnoj prodavnici kluba druže sa Najdželom Vilijamsom-Gosom i Mihajlom Andrićem. Za razliku od Andrića, Partizanov Amerikanac prvi put se susreće sa ovim takmičenjem.

– Uzbuđen sam. Slušao sam priče o Kupu i definitivno me podseća na konferencijske turnire kakve sam igrao na koledžu. Tri utakmice za tri dana, igra se na ispadanje… Svaki put kad je tako, igra se visokim intenzitetom i jedva čekam da izađem na teren.

Plejmejker crno-belih ističe da ne zna mnogo o prvom protivniku.

– Ne znam mnogo, ali takmičenje je takvo da učestvuju najbolji timovi iz Srbije. Kada se u jednoj utakmici rešava ko ide kući, svako svakoga može da pobedi. Probaćemo da izvučemo najbolje iz sebe tokom svih 40 minuta.

Kup je prva prilika za ekipu Nenada Čanka da nakon neuspešnog učešća u Evrokupu i regionalnoj ligi poprave utisak o tekućoj sezoni, što za njih predstavlja dodatnu motivaciju.

– Naravno. Nismo ušli u plej-of ABA lige, ali zato imamo šansu da već sada podignemo prvi trofej u sezoni.

Svakako, u žiži interesovanja je projektovano finale i borba za trofej sa Crvenom zvezdom.

– Oni su na drugoj strani „kostura”, moraju da dobiju dve utakmice i mi moramo da dobijemo dve, da bismo došli dotle. Kada ideš na ovakav turnir, moraš da budeš koncentrisan samo na prvu utakmicu koja sledi. Ne smeš da gledaš predaleko, jer, kao što sam rekao, može svašta da se dogodi. Naravno da je finale protiv Zvezde mogućnost, ali sada treba samo da mislimo o tome kako da napravimo najbolji mogući start.