PANTIĆ: NEMA NIŠTA LEPŠE NEGO KAD VEZEMO

Jedan od junaka utakmice protiv Jang Bojsa nakon zimskih priprema projektovan je u startera, uz očekivanja da će već od dvomeča sa Viktorijom biti jedan od oslonaca ekipe.

– Više volim što prvu utakmicu igramo kod kuće. Nadam se da ćemo da ostvarimo pozitivan rezultat i rasterećeniji, sledeće sedmice, otputujemo na revanš u Plzenj. Čak i ako se to ne dogodi, imamo ekipu s kvalitetom da dobro odigra i na domaćem terenu i na strani. Velika je stvar što Čehe dočekujemo s navijačima, uz pomoć gospodina iz senke sa pravnim znanjem da pred sudom UEFA odbaci krivicu naših pristalica. To je velika prednost, treba li da trošim reči koliko će nam značiti?

Novi kreator igre crno-belih imao je prilike da se na minulim pripremama okuša u duelima sa timovima iz Češke.

– Slovan i Teplice, sama tabela kaže, nisu jaki kao Plzenj, ali u igri iskazuju osobine i te kako prisutne i kod prvoplasiranog, najvećeg kandidata za titulu. Agresivni su, snažni i odgovorni, moramo da odgovorimo na njihov intenzitet, preduslov da potom ispliva na videlo i presudi naš kvalitet. Ne bude li tako – imaćemo problem. Česima neće da bude lako, ne sumnjam da su spremni, ali… U Beogradu će morati da pruže više od maksimuma da bi izvukli pozitivan rezultat!

Nije teško iz reči mladog veziste zaključiti koliko je oduševljen novom ulogom kod Miroslava Đukića.

– Volim kad je lopta kod mene. Uživam da asistiram, nema ništa lepše nego kad vezemo: naučno je utvrđeno – igrači s „bubamarom” manje se umaraju. Naravno, lepo je i kad si strelac, ja, uglavnom, iz slobodnih udaraca.

Na pitanje ko bi mogao da obeleži proleće u crno-belom, Pantić kao iz topa odgovara.

– Đorđe Ivanović! Potrebno je vreme da se prilagodi, kvalitet nije sporan, mogao bi da zasija. Naravno, tu su i već dokazani ofanzivci: Janković, Tošić, Tavamba, Ožegović… Imamo baš dobru ekipu, počevši od golmana Stojkovića, naše hobotnice.