KO ĆE NA MEGDAN ČESIMA?

Nekoliko je nepoznanica kada je reč o sastavu „Parnog valjka”.

Najveća od njih je ko će biti Tavambin partner. Tu konkurišu Suma, Ivanović i Ožegović. Ožegović je čitave pripreme odradio „isprekidano”, te je on najmanje realna opcija. Ostaju Gvinejac i najbolji igrač SLS. Navijači ovih dana prizivaju omalenog vezistu u startnih 11, zbog izvanrednih partija, u kojima je bio među boljim igračima. Suma je odličan igrač za utakmicu sa Viktorijom, sposoban da izbaci cijelu odbranu jednim potezom, ali i da potegne neki slobodnjak, kao protiv Ermisa sa lijeve strane. Sumi ide u prilog izjava Miroslava Đukića da se Ivanović još „traži”. Suma je na pripremama pokazao da u dobroj mjeri može nadoknaditi agresivnost Ognjena Ožegovića, te zaključujemo da je ovo savršena utakmica da Gvinejac pokaže da ranije partije u Slovačkoj nisu slučajnost. Ne treba otpisati ni Ivanovića – on je pripreme proveo sa Tavambom, ali je u generalnoj utakmici protih Šahtjora zamijenjen u 60. minuti. Suma je odigrao tih 30 minuta i, prema komentarima stručnjaka, ostavio bolji utisak nego Ivanović.

Drugu nepoznanicu, bar u izvesnoj meri, predstavlja pozicija zadnjeg veznog, Zdjelar ne igra, a moguće zamjene su Radin i Jevtović. Ipak, čini se da će visoki vezista gotovo sigurno biti starter, što je još jedan razlog da počne Suma jer će njegovu visinu pokriti Jevtovićeva visina.

Treća nepoznanica, takođe samo donekle, jeste pozicija lijevog beka. Portali prenose da je to mjesto rezervisano za novajliju iz Napretka, Slobodana Uroševića, koji je dobrim partijama na pripremama zaslužio mjesto ispred Antonova.

Potencijalni sastav glasi: Stojković, Vulićević, Miletić, Mitrović, Urošević, Jevtović, Pantić, Tošić, Suma, Janković i Tavamba.

Sve će biti poznato sutra oko 20h, kada bi trebalo da bude objavljen zvanični sastav Partizana, koji će pokušati da uđe u istoriju!