ILIEV: JAČI SMO NEGO JESENAS

Sportski direktor crno-belih smatra da je u zimskom prelaznom roku odrađen dobar posao i da u nastavak sezone šampion ulazi jači nego jesenas.

Mislim da smo ovoga puta pogodili sa svim fudbalerima koje smo doveli! Imamo najkorisnijeg igrača Superlige, Ivanovića, momka koji je kao levi bek potpuno zaustavio jednog Zorana Tošića, a to je Urošević, zatim, jednog od najboljih zadnjih veznih mlađe generacije, Zdjelara, i pravog kreativca koji će, kad dostigne pravu formu, pokazati sav svoj potencijal – Vakulka. Sve su to momci koji će biti nosioci igre našeg tima. Uz to, prodali smo samo Evertona i to zato što nas je svojim ponašanjem zadužio i hteli smo da mu izađemo u susret. Kada ovim igračima dodam i Armina Đerleka, Svetozara Markovića i Luku Cucina, jasno je da smo jači nego jesenas.

Iliev je posebno zadovoljan dovođenjem Saše Zdjelara nakon nekoliko prelaznih rokova u kojima je defanzivni vezista bio na meti kluba iz Humske.

– Fantastičan igrač, jedan od najtalentovanijih zadnjih veznih u Evropi. Godinama nam je bio želja koja nam se ove zime napokon ostvarila. Već na prvoj utakmici u našem dresu pokazao je sav svoj kvalitet, hvalili su ga trener i svi mediji i to dovoljno govori o njemu. U paru sa Danilom Pantićem biće to centralna veza kakvu davno nismo imali.

Mnogo se očekuje i od najboljeg igrača Superlige, Đorđa Ivanovića.

Đorđe je i na pripremama pokazao da je univerzalac, da podjednako dobro može da igra na više mesta u timu. Došao je kod nas kao centralni vezni, a odlično se snašao i u ulozi lutajućeg špica, što je ono što smo hteli. U modernom fudbalu fudbaler ne sme biti ograničen na jednu ulogu u timu, mora biti sposoban da obavlja više zadataka. Ivanović je to savršeno radio na Kipru. Sa njim smo dobili zaista mnogo.

Veliki dobitak ovih priprema je i afirmacija izdanaka omladinske škole.

– Luka Cucin je veliki dobitak, na pripremama je pokazao sve karakteristike modernog beka: agilnost, sposobnost da bez problema obavlja ofanzivne i defanzivne zadatke, tehniku. Napokon smo našli pravog zamenika za Miroslava Vulićevića. Upamtite i ime Svetozara Markovića, obećavam vam da će to biti pravi naslednik Nikole Milenkovića. Sa svojih tek 17 godina pokazuje izuzetnu zrelost, bez straha ulazi u duele. On će za nekoliko godina biti komandant naše odbrane.

Pred nama je istorijski dvomeč sa Viktorijom, a sportski direktor Partizana je umereni optimista.

– Nezahvalno je o tome pričati, u fudbalu nekad nije presudan kvalitet, već sreća. Da imamo odličan tim, imamo, ali ni Česi nisu naivni. Siguran sam da će momci učiniti sve da prođu dalje, a mi oko njih smo tu da im savetima i dobrim tretmanom pomognemo.