JEVTOVIĆ: ŠAMPIONSKI I ČVRSTO, KAKO DOLIKUJE PARTIZANU

Crno-beli su se vratili u Beograd nakon odrađenih priprema na Kipru. Pred ekipom Miroslava Đukića su novi izazovi na tri fronta, a jedan od starosedelaca, Marko Jevtović, smatra da je ekipa spremna da na njih odgovori.

– Brzo je sve prošlo, i pauza i pripreme, i sada moramo da počnemo sve praktično od nule. Veliki izazovi su pred nama, a ujedno i velika očekivanja javnosti i navijača. U Partizanu je uvek tako i to igrači shvate tek kada dođu u klub, dok sa strane to deluje drugačije. Partizan praktično svaku utakmicu mora da od igra sa 120 posto snage, bez obzira koji meč je u pitanju, jer su protiv nas svi dodatno motivisani. Nije lako imati tako visok kontinuitet stalno, ali mora se.

Na početku polusezone ekipu iz Humske očekuje istorijski meč.

– Veoma ozbiljan meč sa ekipom koja možda za našu javnost nije zvučno ime, ali ozbiljan fudbalski protivnik i šampion Češke. Videli smo kako čvrsto igraju ekipe iz te regije koje nisu među prve tri, tako da znamo šta nas čeka i ozbiljno smo to shvatili. Sada smo glavom u Evropi i taj meč nam je najvažniji. Ova generacija je u 2017. godini napravila neverovatan uspeh, gotovo na nivou fantazije. Kada smo bili otpisani osvojili smo duplu krunu i upisali stranice evropskog proleća. Borićemo se do kraja, šampionski i čvrsto kako to dolikuje Parizanu! Zato nam je potrebna svaka podrška sa tribina i svaki navijač.

Jesenas standardan, čini se da će vizoki vezista u nove pohode krenuti – sa klupe.

– U fudbalu je svako zamenjiv. Surovo govoreći, danas jesi sutra nisi i stoga šef uvek mora da ima dve ekipe igrača koji su u svakom trenutku spremni da odgovore zahtevima Partizana. To je kod nas upravo slučaj i zato struka nema razloga za brigu.