PORAZ KOŠARKAŠICA, F4 SVE DALJE

Košarkašice Partizana poražene su u četvrtoj utakmici druge faze regionalne lige od Crvene zvezde i tako plasman na F4 svele na domen teorija, Partizan – Crvena zvezda 55:72 (12:18, 10:19, 18:13, 15:22).

Na početku susreta je viđeno dosta oscilacija. Gošće su povele 8:1, uzvratio je Partizan preko Ivanke Matić, Klasen i Bojane Vulić i stigao do rezultata 8:8. Protivnik uzvraća sa 5 vezanih poena, odgovara Klasen sa 4, da bi u poslednjem minutu prvog perioda gošće ponovo vezale 5 poena i otišle na prvi odmor sa prednošću 18:12.

Usledio je ponovo jako loš period u igri Partizana. Svega jedna trojka Milice Mitrović za 7 minuta igre bilo je sve što je Partizan ubacio, što protivnik kažnjava i odlazi na 14 poena prednosti (29:15). Nešto kasnije prednost je narasla i na 18 poena, a prvo poluvreme rival rešava u svoju korist rezultatom 37:22.

Treći period protekao je u nešto boljoj igri naših košarkašica, pre svega u fazi napada. Pogađale su spolja Milica Mitrovica i Olga Stepanović, a Ivanka Matić je odigrala dobru rolu pod košem. Ipak, opšti je utisak da u nekoliko navrata nije iskorišćena prilika za povratak u meč. Protivnik je i dalje održavao visoku prednost, koja je posle tri četvrtine iznosila 10 poena (50:40).

Nije bilo snage za preokret u poslednjoj četvrtini. Naprotiv kao i protiv ekipe Budućnosti, naše igračice su u potpunosti pale, te je protivnik zabeležio ubedljivu pobedu.

Najviše poena u crno-belom taboru postigle su Ivanka Matić, 15, dok je Milica Mitrović ubacila 13 poena.

Nakon ovog poraza košarkašice Partizana imaju 4 pobede i 6 poraza, sa veoma malim izgledima da se domognu jedne od prve četiri pozicije. Svakako da se do kraja sezone treba usmeriti najpre na kup, a potom i na uigravanje ekipe za plej-of u domaćem prvenstvu, jer svakako da su i određene promene u igračkom kadru oko Nove godine i te kako ostavile traga.