PARTIZANOV NAJVEĆI POGODAK OVE SEZONE

Iako još uvek postoje teoretske šanse za ulazak u plej-of ABA lige, Partizanovi navijači sigurno ne mogu biti zadovoljni učinkom i prikazanom igrom crno-belih. Dosadašnja sezona je bila krajnje burna. Roster koji je selektirao Miroslav Nikolić preuzeo je Nenad Čanak, te ga, uz određene izmene, prilagodio svojoj košarkaškoj filozofiji.

Ipak, jedan novopridošli momak se odlično snašao i kod oba trenera pokazao da je već pronašao svoje mesto u srcu velikog broja navijača. Bivši student Univerziteta Gonzaga je sve košarkaške sladokusce sa ovih prostora bar na trenutak podsetio na jugoslovenski tip plejmejkera, koji se danas sve ređe može videti na terenima širom Evrope.

Vilijams-Gos je dosad prikazanim partijama pokazao da je spreman da se u potpunosti podredi ekipi i da igru svojih saigrača, a i celokupne ekipe, podigne na daleko viši nivo. I pored toga, Najdžel je treći najkorisniji igrač ABA lige u ovom trenutku, iza Luke Žorića i bivšeg košarkaša Partizana, Uroša Lukovića. Prosečno beleži 16,5 poena i 6,9 asistencija za više od 30 minuta na terenu, što je izvanredan učinak za prvu profesionalnu sezonu u karijeri.

Partizan će zasigurno profitirati na ovom igraču, bilo to na finansijskom ili sportskom planu. Gos je potpisao dvogodišnji ugovor, tako da će Partizanu u slučaju prodaje na kraju sezone pripasti obeštećenje, u suprotnom Najdžel će predvoditi ekipu Partizana i naredne takmičarske godine.

Sam Vilijams-Gos ipak kaže da ne želi da se bavi tom temom sada i da je usredsređen samo na naredni meč.

– Fokusiran sam na ono što se sada dešava, da budem spreman za sledeću utakmicu. O tome šta dalje, razmišljaću kad dođe vreme za to – rekao je Najdžel u izjavi za „Sportski žurnal”.

Pored lošeg plasmana Partizana u regionalnom takmičenju, Gosu ne manjka samopouzdanja i veruje da ova ekipa poseduje dovoljno kvaliteta da osvoji već naredno takmičenje u kojem će učestvovati, Kup Radivoja Koraća u Nišu.

– Naravno da možemo da osvojimo trofej. Ukoliko igramo našu najbolju košarku, možemo da se nosimo sa svima, pa i da pobedimo svakoga. Samo je potrebno da napredujemo svakog dana, da odemo u Niš sa mislima podešenim na to da možemo da osvojimo trofej – zaključio je Vilijams-Gos.