UROŠEVIĆ ZA NOVOSTI: DA NISAM SPREMAN U GLAVI NE BIH NI DOLAZIO

Ono što je zajedničko svim pojačanjima crno-belih ove zime jeste da imaju mnogo fudbala u nogama, mladi su, poletni, u naponu snage i – puni samopouzdanja. Jedan od njih je i Slobodan Urošević, prvi novajlija u zimskom prelaznom roku.

– Ambicije su mi da najpre počnem da igram, a zatim i da osvajam trofeje sa Partizanom. Nisam došao da bih bio prolaznik, već neko o kome će se i kasnije pričati, neko ko je spreman za velika dela. Pripremne utakmice nisu merodavne, ali je svakako mnogo lakše kad uradiš nešto konkretno, samim tim i samopouzdanje raste.

Novi levi bek šampiona slaže se sa kolegom Ivanovićem da je Partizan kao klub potpuno drugi nivo u odnosu na bivše klubove.

– Dovođen sam u vezu sa Partizanom i ranije. Bilo je nekih priča, ali nije bilo konkretnih poteza. Bio sam u dobrom, organizovanom klubu kakav je Napredak, ipak, tek kad dođeš ovde vidiš šta je top nivo. Sve je pod konac.

Urošević je tokom ovih priprema dva puta igrao na poziciji krila, a tek protiv Teplica na matičnoj poziciji.

– Mogu da igram na više pozicija i u veznom redu, ali najviše mi odgovara levi bek. Mnogo je u Partizanu dobrih igrača, samim tim je sve mnogo zahtevnije. Pritisak je konstantan, moraš da imaš rezultate i dobre igre. Bez obzira na to, nemam strah, spreman sam za izazove. Da nisam spreman u glavi, ne bih ni došao.

Odmah je stigla i asistencija, pa zatim i pohvale, svi su uvereni da je Partizan posle dužeg vremena obezbedio levi bok i da ta pozicija konačno više neće biti meta kritika.

– Nisam još naišao na kritike. Ako ih bude bilo, moraću da se izdignem. Lako je kad su pohvale. Važno je da nisam tremaroš. Određena doza treme uvek mora da postoji, ali ona nestane onog trenutka kada izađeš na teren.

Već na početku polusezone sledi veliki ispit i duel sa Viktorijom. Urošević se s pravom može nadati debiju upravo u tom dvomeču.

– Svi smo željni Evrope, ne igra se to svake godine. Bilo je malo nestrpljenja dok nije bio preciziran spisak licenciranih novajlija za Plzenj i moram da priznam da mi je laknulo kad sam saznao da se računa na mene. Zamišljam taj ambijent protiv Plzenja, ali ne mogu još sve da skockam u glavi kako će da izgleda.