STOJKOVIĆ: AUTORITET ISKLJUČIVO U KORIST EKIPE

Značaj ostanka Vladimira Stojkovića u Humskoj vidi se kako na terenu, tako i izvan njega. Posle Saše Ilića, Stojković i Vulićević su fudbaleri sa najdužim stažom u crno-belom. Prirodno, staž i karijera donose iskusnom golmanu neophodni autoritet.

– Zbog iskustva koje imam, broja odigranih utakmica, logično je da bude tako. Sve je to u svojstvu ekipe. Autoritet je usmeren u pozitivnom smeru, da posavetujem mlađe igrače, da ih oslobodim straha, da ukažem na greške.

U razgovoru za „Mondo” Stojković komentariše situaciju sa jučerašnje utakmice protiv Teplica, na kojoj je „meta” njegove reakcije nakon greške bio Marko Janković.

– Mesko je super momak, poslušan i pre svega odličan igrač. A to što se desilo je normalno, svakodnevna pojava na utakmicama, ali se ne čuje od publike. Mare je odigrao odličnu utakmicu, pogrešio je na delu terena gde ne sme. Njemu će taj savet da koristi, jesu prijateljske utakmice, ali neke navike moraju da se steknu, dolaze nam ozbiljni mečevi, na kojima nećemo imati pravo na grešku, pogotovo ne na našoj polovini.

Reprezentativni čuvar mreže osvrnuo se i na svoja iskustva iz drugih klubova i reprezentacije.

– U inostranstvu je sve drugačije, naš mentalitet je malo specifičan. U ozbiljnim klubovima kao što su Sporting, Makabi iz Haife, Partizan i Crvena zvezda, uvek sam se isticao liderstvom. To u velikom klubu ne može da promakne, u malim se krivica uvek prebacuje na nekog drugog, mnogo je drugačije. U reprezentaciji se uvek poštuje stariji, hijerarhijski sve funkcioniše kako treba. U Nemačkoj su lideri bili Sava (Milošević) i Deki (Stanković), sada smo tu Bane (Ivanović) i ja. Slično je kao i ovde.