ČANAK O SIJU, VONU I PECARSKOM POSLE MEGE

Crno-beli su večeras u okviru 19. kola ABA lige pobijedili ekipu Mega Bemaksa. Posebno se istakao novajlija Bondža Si, što je prokomentarisao i Nenad Čanak:

– Bondža Si potvrđuje ono što smo znali, da je izuzetan fizikalac, može da pokrije pozicije „tri” i „četiri”, izuzetno je pametan momak, ponaša se besprekorno u svlačionici i na treningu i na nama je da uradimo sve da on nastavi ovako da igra. Nije realno da igra bez promašaja, ali njegova pojava na terenu, kretnja i rotacije daju određenu sigurnost ekipi.

Čanak je odgovorio na pitanje i za drugog novajliju, Kvamea Vona, koji još nije na svom nivou:

– Što se njega tiče, siguran sam da je kvalitetan igrač. U jednom trenutku i je i njegova nespremnost izlazila na videlo, jer je ulazio u određeni zamor, ali sigurno će biti od koristi Partizanu već i na Kupu, a i posle, kad budemo igrali za neke druge trofeje.

Na kraju, Čanak je istakao i svoje mišljenje o najmlađem igraču „Parnog valjka”, Marku Pecarskom, koji je večeras odigrao petnaestak minuta:

– Njega znam odlično, igra onoliko koliko zasluži na treningu i koliko na utakmici pokušava da ispoštuje ono što je dogovor. U jednom momentu je to bilo dobro, u drugom ga nisam sankcionisao, već je bio potreban drugi profil igrača, Marko sve vreme trenira dobro i danas je to rezultiralo njegovom ovakvom partijom. Ne znam kakva će biti situacija sledeći put.