CUCIN: ŽIVIM ZA DEBI

Pred početak prelaznog roka u Partizanu, kao jedna od prioritetnih pozicija za dovođenje pojačanja, isticana je pozicija desnog beka. Antonio Rukavina, Milan Gajić, Andraž Struna, Nikola Aksentijević pominjali su se kao moguća konkurencija Miroslavu Vulićeviću, ali je na kraju priliku da se bori za mesto u timu sa zamenikom kapitena dobio talentovani Luka Cucin.

Razgovor za „Mondo” mladi bek počinje prisećanjem svojih početaka.

– Nećete verovati, ali počeo sam kao napadač. Još kao pionir doživeo sam veliki peh i mnogi su mislili da ću bataliti fudbal. Na prvom „večitom derbiju” polomili su mi nogu i morao sam da napravim pauzu. Međutim, kada sam se oporavio – vratio sam se jači. Čak mi je trener Darko Tešović priznao da se nije nadao da će me opet videti. Mislio je da sam navukao strah od duela, a ja sam bio spreman da još žešće ulazim u njih. Doneo je odluku da me prebaci na desnog beka i tako je sve počelo. Nimalo mi nije krivo zbog toga. Obožavam mesto u timu koje igram, uživam uz aut liniju, volim da trčim, da se ponavljam, ubacujem u napad…

U Partizan je stigao iz Srema.

– Trenirao sam karate i uglavnom smo pred kraj treninga igrali fudbal. Mnogo mi se svideo i otišao sam u Srem iz Jakova. Usledila je proba u Partizanu i poruka da donesem „dve slike i krštenicu”. Tešović je bio zadovoljan…

Partizan u pogledu fudbalskih, ali i ljudskih kvaliteta u ovoj generaciji prvotimaca ima, reklo bi se, ogroman kapital. Pre svega zato što je selektirana grupa igrača stabilnih karaktera za svoje godine.

– Slobodno vreme uglavnom provodim čitajući knjige. Ne volim video-igrice, prosto me ne zanimaju. Volim motivaciona štiva, čitam Robina Šarmu. Takva dela me inspirišu, a pomažu mi i u poslu kojim se bavim. Cimer Jovan Nišić takođe dosta čita, ali smo ljubitelji različitih žanrova. On voli trilere, ubistva, ja i ne baš. Muziku obožavam i slušam je po ceo dan. Kad god imam vremena i obaveze mi dozvole, vrti se neka od poznatih numera. Volim domaću muziku, ali pre utakmica slušam strane hitove. Koncentrišem se uz njih, omiljen mi je Eminem i pesma „Lose Yourself”. Ta stvar me podiže, izuzetno me motiviše. Neizostavni su Beogradski sindikat, Džalo i Bubo iz ranijih dana.

Dvadesetogodišnji bek ističe da mu mnogo znače saveti starijih kolega.

– Svi su tu za nas mlađe, da uskoče u pomoć, isprave nas, kažu nam kako da postupimo u određenim situacijama. Meni posebno znače saveti Vuleta i Milete. Ipak, oni su bekovi na mojoj strani.

Već je imao prilike da oseti kako je igrati za prvi tim u prijateljskim utakmicama. Ipak, takmičarski mečevi su nešto sasvim drugo.

– Živim za dan kada će me trener pozvati i reći mi da počinjem utakmicu u prvenstvu. Za početak mi se ispunila novogodišnja želja da debitujem za prvi tim, pa makar to bilo i u prijateljskoj utakmici. Znam da nisam razočarao i sve pohvale koje sam dobio posle meča sa Ermisom su samo podstrek da radim još bolje. Nije lako, čekama me mnogo posla i dokazivanja.