NAPRED CRNO-BELE, NAPRED CRNO-BELI!

Ovaj put posebnu čast poklanjamo damama, koje dokazuju da su sport, viteštvo i ljubav koje on budi i dalje vrlo živi. Biramo da njima poklonimo pažnju i bodrimo ih u nedelju u SC Vizura u Zemunu! Biramo da, baš kao često u životu, ovaj put dame budu najveća motivacija gospodi u ponedeljak. Da ih ne razočaraju i ne iznevere, već naprotiv, učine ponosnim jer su deo iste porodice!

Dame i gospodo, najveći ste ponos crno-belog sveta, zato ne sumnjamo da ćete iste boje braniti dostojno, viteški, sportski, kako mi jedino i znamo!

Bez obzira na konačan ishod sa protivnikom kojeg odlikuje sve osim te dve osobine, vi ostajete na braniku pravde, koja će, ako ne sad, biti dostižna već drugi put. Svaka nevolja, svaka muka biće vredna, jer jedino tako se postaje pobednik i heroj!

Nemoj da brinete, jer i današnji porazi biće prethodnica sutrašnjih pobeda. Sa vama drugačiji ishod nije moguć! Kakav god rezultat bio danas, sutra, baš kao i uvek u životu, budite uverene, budite uvereni, sve će doći na svoje mesto. A vaše je mesto samo među šampionima!

Ali baš zato, u inat, pobedite i danas, i sutra!

Pobedite, jer vi ste Partizan, a on uvek stremi ka pobedi. Jer im ne smemo i ne možemo ostaviti ni trunku nade da se nećemo vratiti, da nećemo ponovo biti u budućnosti ono što smo već u večnosti. Zato pobedite sada, jer nemate šta izgubiti i možete samo dobiti. Nijednog trenutka, ni pred jednim rezultatom, ne sumnjajte da će biti suprotno.

Toliko ste radili, toliko se odricali, toliko padali i toliko ustajali. Heroine i heroji koji na delu pokazuju da Partizan nije samo ime, adresa, trofeji, već najveći dokaz postojanja neke više sile. Živa materija koja decenijama ovim prostorima kruži i oplemenjuje ih. Materija koja je mnoge duše nadahnula da, pre nego što se stope u istu, na ovoj planeti ostave neizbrisiv trag umetnosti, kulture, književnosti, duhovnosti, a nadasve Partizanstva.

https://scontent.fbeg5-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/26172921_10156325433906686_1175101506740074074_o.jpg?oh=bf61555d8d33e33cdd8b30537bb62aa4&oe=5B1F134A

Baš oni koji će i danas lebdeti nad Vizurom i sutra nad Pionirom, radujući se unapred našem uspehu, jer uspeh je što zna da će se ove dame, ova gospoda jednog dana naći u večnosti Partizana, baš kao što su i oni. Unapred se raduju čika Duško, Bora, Mija, Mance, Gale, Čava, Zoran, Haris, Keva, Voja. Ne samo jer zna ko ćete postati već i ko jeste danas. Ponosni su jer ste vi, baš takvi kakvi ste, dostojni branioci dela ovih velikana.

Baš zato jer iznad vas navijaju oni, a iza vas svim srcem Cane, Žika, Stevo, Bjela, Nele, Dobrica, Bogdan… mi znamo da ih nećete izneveriti. Znamo da ćete se boriti, jer vi igrate iz ljubavi, vas nosi duh najvećih. Vi ne branite lažne legende, poročne i opskurne „zvezde”. Vi nemate taj teret, samo odgovornost i dužnost, koju ćete, znamo, ispuniti junački!

Dokažite da, koliko god puta nas ruše, ne mogu da nas sruše. Ne mogu farbom obrisati istoriju, poštovanje, instituciju košarke. Mogu uništiti murale, ali nikada neće ljude i dela koji su činili i još čine. Partizan su ljudi koji stvaraju nasleđe, ostavljaju ga u amanet i čuvaju plamen nekog boljeg, kulturnijeg društva. Partizan je najlepša strana ove zemlje.

Vi ste među tim ljudima. To znamo, to ste već pokazale, to ste već pokazali! Pokažite to i drugoj strani, ne na njihov način, ne na njihovom nivou. Načinite i njih boljim nego što jesu, naučite ih lekciju gospodstva, pristojnosti, ljudskosti. Pobedite ih na naš način!

Sve teškoće prolaze, ali Partizan ostaje. Zahvaljujući vama! Sa vama smo mesecima prolazili zajedno kroz slavu i tugu. Ali jedino ste vi znali kako je, živeli ste i živite snagu i teret dresa koji ste odabrali. Mogle ste lakšim putem, mogli ste lakšim putem. Ali izabrali ste crno-beli svet. I niste pogrešili!

Svesni ste toga bolje nego iko drugi! Bolje nego mi. Znate istinsku vrednost slatkih plodova avangarde, kako je biti čovek, a ne broj, kako je predstavljati sportski brend Evrope, biti u patikama i dresovima najvećih košarkaških legendi, dati poslednje od sebe da ih budeš dostojan. Zato vredi.

Pobedite, ne dajte im ništa, uzmite im sve! Najavite dane koji pripadaju vama, mesto koje pripada Partizanu!

Svi u Zemun, za Milice, Olgu, Žaklinu, Ivanku, Radu, Ešli, Lidiju, Mariju, Jelenu!

Za Novicu, Tadiju, Vanju, Bondžu, Kvamea, Đorđa, Strahinju, Najdžela, Tanaska, Pecu, Mihu, Marka, Đoku, Slobu.


Rodimo zajedno neku novu istoriju, neke nove aktere! ŽIVEO PARTIZAN!