NOVA LICA NA PRIPREMAMA CRNO-BELIH

Pored Jovanovića, Bošnjaka i Markovića koji su od ranije licencirani za prvi tim šampiona, na Đukićevoj prozivci u petak pojaviće se još šestorica novih bisera mlađih kategorija.

U pitanju su Luka Cucin, Jovan Nišić, Veljko Birmančević, Strahinja Jovanović, Armin Đerlek i Filip Jović.

Luka Cucin koji je nedavno napunio 19 godina igra na poziciji desnog beka, a tokom jeseni proveo je svaki minut na terenu u dresu Teleoptika. Oni koji ga prate od ranije se vrlo pohvalno izražavaju o njegovim igračkim i ljudskim kvalitetima, pa je ovaj momak trenutno možda i najbiliži prvom timu iz ove grupe mladih igrača, što će, podrazumeva se, morati i da dokaže kroz rad sa prvim timom.

Njegov ,,klasić” iz generacije 98′ Jovan Nišić dobro je poznat navijačima crno-belih jer je već imao prilike da prođe pripreme sa prvim timom. Nišić je jesenas odigrao 14 utakmica za Teleoptik i postigao dva gola, a mnogi ovog mladog fudbalera velikog potencijala upoređuju po stilu igre sa Zvonimirom Vukićem.

 

Još jedno dobro poznato lice navijačima je i Veljko Birmančević koji je takođe imao prilike da oseti kako izgleda rad sa profesionalcima pa čak i debituje na trenerskom debiju Ivana Tomića. Ovaj dvadesetogodišnjak igra na poziciji ofanzivnog veznog, a tokom jeseni odigrao je 12 utakmica u dresu filijale i postigao jedan gol.

Verovatno najinteresantnije ime na spisku prekomandovanih za pripreme je Armin Đerlek, čiji je dolazak u redove omladinaca crno-belih izazvao veliku pažnju. Ofanzivni vezista plemenitog kova, autentična desetka, plejmejker izuzetnog osećaja za pas, budući oslonac nacionalnog tima, sve su to epiteti kojima je propraćen dolazak ovog sedamnaestogodišnjaka u Partizan uprkos ponudama iz inostranstva i večitog rivala. Đerlek je jesen proveo među omladincima zbog procene sportskog sektora da je za njegov fizički razvoj najbolje da prvih 6 meseci odigra sa vršnjacima.

Među novim imenima nalazi se i Strahinja Jovanović, član generacije 99′. Ovaj momak je po vokaciji levo krilo a jesenas je na 9 utakmica u dresu Teleoptika postigao dva gola.

Najstariji među pomenutima je Filip Jović, polaznik generacije 97′ koji igra na poziciji zadnjeg veznog, a za Teleoptik je nastupio na 11 utakmica u minuloj polusezoni.

Sve što nama ostaje je da ovim momcima poželimo mnogo zdravlja i kvalitetnog rada, te budućnost u kojoj će ostaviti traga u istoriji najvećeg kluba na ovim prostorima.