DA LI JE VREME ZA ARGENTINCA U PARTIZANU?

Zastoj u pregovorima oko dolazaka Radosava Petrovića i Saše Zdjelara, te najavljeni odlasci Evertona i Marka Jevtovića, otvaraju vrata novim spekulacijama.

Nekoliko imena provejavalo je po medijima kada su u pitanju pojačanja u centralnom delu veznog reda crno-belih. U žiži javnosti bili su povratnik, Radosav Petrović, te Saša Zdjelar, na neki način ,,tiha patnja” sportskog sektora kluba već neko vreme. Situacija se u prethodnih nekoliko dana menjala iz časa u čas, od toga da su obojica igrača bili pred dolaskom da bi nekoliko medija danas i juče prenelo da će se situacija oko njih dvojice rešavati kako se prelazni rok bude primicao kraju.

Suočeni sa (verovatnim) odlaskom Evertona Luiza i planiranom prodajom Marka Jevtovića, u svetlu novih informacija po pitanju dolazaka Petrovića i Zdjelara, očekuje sa da Ivica Iliev i Miroslav Đukić posegnu za nekim od stranih igrača koji su se u prethodnih nekoliko nedelja pominjali kao želje u ovom prelaznom roku.

Prvo i verovatno najzvučnije ime, je Argentinac Gaspar Injigez, za koga se nezvanično moglo čuti da je bio velika želja Miroslava Đukića u letnjem prelaznom roku, a da se situacija nije promenila ni sada. Takođe se moglo čuti da je cena ovog igrača nešto što crno-beli mogu sebi da priušte, pa ne čudi da se u ovom razvoju situacije očekuje i reakcija u tom pravcu, s obzirom na činjenicu da je ovaj momak bio želja trenera nevezano za status ljubimca navijača, Evertona Luiza.

Injigez ima 23 godine, karijeru je započeo u redovima Argentinos Juniorsa da bi leta 2015., prešao u redove Granade i odmah bio prosleđen u Karpi za koji nije nastupao. Nakon isteka pozajmice prelazi u redove Udinezea, gde takođe nije dobio šansu, da bi u avgustu 2016., bio vraćen na pozajmicu u domovinu, u redove Tigrea. Nakon povratka sa pozajmice nije dobio šansu u ekipu iz Udina, a s obzirom na to da mu ugovor ističe u junu 2019., ovaj aranžman ne deluje nerealno. Ono što je sigurno je da Miroslav Đukić ima izuzetno visoko mišljenje o ovom igraču, većini navijača je još uvek u sećanju prelazni rok u kome je isti trener izborom stranaca udario temelje dominaciji u domaćim takmičenjima, pa ostaje da se vidi da li su svi koji se pitaju u klubu na istoj talasnoj dužini kada je u pitanju ovaj dolazak. Treba napomenuti da Injigez nije jedini stranac na toj poziciji koji je pomenut kao interesantan sportskom sektoru kluba iz Humske.