SEZONA 2017/18 – NOVI CIKLUS SA STARIM LICIMA…

Nova sezona, stari Partizan. Tako bi mogli okarakterisati ovaj početak, ovu prvu utakmicu u sezoni 2017/2018.

Zašto je to daleko od lošeg?

Zato što je to Partizan koji nam je doneo mnogo, a može još više.

Nova sezona briše stare zasluge, pred nama su novi, veliki izazovi. Ali to ne znači da zaboravljamo ono što su momci koji su, na našu veliku radost i dalje na okupu, učinili pre samo manje od dva meseca.

Zato nema više mesta nikakvim očajanjima i iščekivanjima, apsolutno smo svesni svojih nedostataka i potrebnih pojačanja, ali ponavljanjem istog i zaboravljanjem ekipe na sve spremne nećemo postići ništa dobro.

Od danas igrači Partizana kreću u novu bitku za čast i ponos velikana čiji dres nose. I zato su oni NAJBOLJI za nas!

Setimo se imena koji su 2003, 2010 ispisali istoriju. Pamtimo Delibašića, Ilića, Ivića, Ilieva, Kralja, Krstajića, Moreire, Klea, Savića, Petrovića, ali setimo se i lavovskih uloga Čakara, Malbaše, Stojanoskog, Pantića, Davidova, Smiljanića, Jovanovića, čarobnog Radiše…

Navijanje za Partizan naučilo nas je da s njim NIŠTA nije nemoguće. Upamtimo to i danas, prvog, radosnog dana nove sezone, kad ponovo igra naš voljeni klub.

http://4.bp.blogspot.com/-QjXH9HTYT4s/U5Q0PGHxSiI/AAAAAAAAPOM/dWbs30tOSUs/s1600/Partizan+Marsej.JPG

Miroslav Đukić vratio se kući i rešio da stazama uspeha završi započeti evropski put, a Partizan ima šansu, da uz njega i sve nas, započne novi ciklus i temelj dominacije, baš kao što smo to zajedno učinili 2007.

Ne smemo propustiti šansu da to makar pokušamo, jer uspeh ne garantuje ništa, ni milionski transferi i basnoslovna pojačanja, u što smo se uverili i na primeru našeg, ali i nekih drugih domaćih klubova prethodnih sezona (a vrlo je verovatno da ćemo za par nedelja opet).

Ali šta obećava da ćemo dati zadnji atom energije da u tome uspemo? Svi k˙o jedan!

Na tribinama, terenu, svlačionici. Kako Đuka kaže, mi smo Partizan i privilegija biti deo tog kluba je pružiti ništa manje od maksimuma. Od danas, do kraja leta, a verujemo i mnogo duže, Partizan će braniti svoje generacijama sticano ime u Evropi, to nije mala, to je najveća moguća čast, ali i odgovornost.

Čovek koji je posle renomirane evropske odiseje ponovo u svojoj kući zaslužuje ništa manje nego da, baš kao i Šef prethodnih meseci oseti kako je to kad je Partizan jedinstven spoj ljubavi, ponosa i snage čije značenje su naši šampioni već otkrili, a koju će on kanalisati u nove ode radosti.

Sada otvaramo novu stranicu, neka ona bude još čitanija i uzbudljivija od prošlih.

I neka ne bude srećnog kraja, ne želimo kraj, ne želimo da stane, Parni valjak neka melje, na istoku, zapadu, severu i jugu!

Današnji protivnik je Budućnost iz Podgorice, a mi ćemo na delu videti jedan novi Partizan sa starim licima, uz neminovnu radost u srcu i nadu da se zaista istorija ponavlja, a čini se kako je za to sve spremno.

Sigurno je da je ono što ćemo posle dužeg vremena videti a obrise primetismo i na pripremama, jeste lepršaviji, atraktivniji, evropskiji Partizan. Ukoliko Miroslav Đukić uspe da uz to zadrži sve vrline ratničkog duha, srčanosti, spremnosti, i ukoliko smo zaista spremni pritisnuti protivnika na svakom pedalju terena, protivnika koji je došao da kako večeras, tako i narednih nedelja, uzme naše snove, želje i čežnje, pokazavši mu koliko smo se spremni boriti da mu to ne dopustimo… o, to će biti jedan blistavi Partizan!

Ne postoji bolji trenutak i bolja šansa. Sutra je neće biti, sada je vreme da se okupimo i umnožimo. Neko vreme je prošlo, ali pokažimo da je Partizan još tu, onakav kakav je zasenio sve poštovaoce sporta i pravde, napunimo JNA i ne odlazimo sa njega, poštujući ono što ovi momci jesu, ono što će, samo uz našu podršku, Miroslav Đukić biti.

http://www.alo.rs/resources/images/0000/007/422/46_1000x0.jpg

Dajmo im šansu, bar oni su nas uverili u to da je sa njima moguće sve, i da uz naše dlanove, pesmu i brojnost, granice ne postoje, a Evropa, Liga šampiona, je naš prirodni dom.

Da, nismo savršeni, nismo to bili ni u prethodna dva navrata, u sedomogodišnjim ciklusima, u 1/8 finala Kupa UEFA, ni u vremenu dominacije. Nismo bili ni maja, ali osvojili smo sve.

Zašto?

Pa MI SMO PARTIZAN!

Pri kraju novog sedmogodišnjeg ciklusa, budimo silni i jaki, za sva iskušenja pred nama koja ćemo okončati novim titulama, pobedama, radostima. Partizan nisu samo trofeji, ali PARTIZAN JE PARTIZAN!

Dođite na crno-beli randevu, pozdravite i još jednom odajte počast i zahvalnost za trenutke neizrecive sreće, ponosa i časove ljubavi koje su nam podarile nezaboravne trenutke i životne lekcije, i radujte se što se ponovo sastajemo, da ponovo pobeđujemo!

NEK GRMI SA SVIH STRANA, LIGA ŠAMPIONA!!!