I SVE PRED SOBOM MELJI…!

Fudbalski klub Partizan pre 6 dana osvojio je 27. šampionsku titulu i potvrdio naslov najbolje ekipe u domaćim okvirima. Ta titula slavi se i danas i slaviće se još dugo, kako kroz pesmu, tako i kroz priču i legendu o momcima koji su stali na put već završenim planovima i rutu pehara okrenuli na ¨pogrešnu stranu˝ Brda.

Danas nam ostaje još jedan, veoma bitan zadatak, koji ne znači samo osvajanje duple krune i dar za ekipu i stručni štab, već i zaokruživanje stranica istorije, rušenje mitova i zabluda (bez)ličnosti čija je društvena uloga omogućena samo u okruženju odvojenog od razuma, stida i elementarnih ljudskih osobina.

Partizan nije samo sportski kolektiv koji se bori za pobede i trofeje, njegov značaj je daleko plemenitiji i kulturološki snažniji od bilo kog drugog na ovim prostorima.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan iznedrilo je svetske asove i ljude za primer u odbojci, košarci, tenisu, fudbalu, vaterpolu, rukometu, a simpatišu ga i pisci, muzičari, naučnici, umetnici, i sasvim obični, pravi ljudi širom planete. U međunarodnim okvirima Partizan je ime koje se poštuje i zna.

U njegovoj matici odnos prema Partizanu je odraz i stanja države u odnosu na svet. Svetski brend sam po sebi ne potražuje nikakvu pomoć, privilegije ili poseban odnos, ne, zaslužuje samo poštovanje i mir u kome će taj brend stvarati i rasti.

Pokušali su nam to poštovanje oduzeti mnogo puta tokom istorije, pokušavaju i sada, ove sezone su se preračunali, jer Partizan nije pristao platiti račun tuđih frustracija.

Fudbalski klub Partizan postao je kriv jer je bolji, i jer je želeo da to na terenu i pokaže, kriv jer nevoljnika zvanog srpski fudbal drži izvan blata, čak i kada ga isti on vuče prema sebi jer mu je u istom dobro i zaboravio je šta znači biti čist, pošten i moralan.

Ove sezone pokazali smo da smo daleko više od kluba, da smo jedino što je ostalo od te viteške fudbalske igre u ovoj zemlji. Partizan je srpski fudbal, Partizan je zdravo tkivo u obolelom sportu, zato je današnja obaveza, kao i čitave sezone, tim veća.

Neka grmi sa svih strana glas razuma, da gore dlanovi, Grobari!

https://scontent.fbeg5-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/18588658_1051687281629868_5373806435153559550_o.jpg?oh=1d34eecdae6824c386125c3b6019f352&oe=59B8CCB7

Pomozimo našim šampionima da još jednom pobede za sebe i za nas!

Pre 16 godina, jedno od mojih prvih i najlepših sećanja na crno-beli tim, Ilić Saša sa ivice šesnaesterca, u rašlje protivnika… nikada ga neću zaboraviti.

Danas ništa nije isto, samo je naša ljubav još jača, a Sale i dalje tu, 11 puta šampion, jedini Kapiten i večna legenda.

Ustanite danas ponosnih lica, pevajte Kapitenu i ljudima koji će se danas boriti i za njega, Partizan se brani!

Ustaj vojsko!

Danas, u novom finalu, stvorimo zajedno još jednu uspomenu za nas, i poklonimo prvu našim potomcima.

Poklonimo još jednu svečanost i radost ovim momcima, dišimo i igrajmo zajedno s njima, biće teško, ali s nama neće!

Danas bodrimo šampione, pokažimo još jednom da smo ih dostojni!

Neka živi JNA!

Dupla kruna, san svih generacija, apsolutna nagrada i večna slava, ako je iko zaslužio, to jesu ONI!

Jer oni HOĆE, sa njom ili bez nje, biti slavljeni. Pomozimo im da slave i danas, znajući da smo uz šta god bude, da su svoje borbene položaje već časno odbranili, a da je danas poslednja bitka u kojoj neće biti sami, i u kojoj će pobeda dati još veću vrednost prethodnim!

Dajte sada pet komada, ajde da ih slomimo!

Bez tenzije, bez spuštanja na njihov nivo, samo Partizanski i kraj! Da se zna ko je šampion, a ko bi s samo 11 igrača na terenu bio nekoliko pozicija, a ne bodova ispod… tako i igrajte! Ne, za njih ne postoji nikakav poseban tretman, jer nisu ništa drugačiji od svih kojima smo punili mrežu do vrha. Samo su veća suprotnost svemu što Partizan predstavlja.

A to je najveći motiv, zato svi uz Šefa!

POKAŽITE IM KO STE! Pokažite im ono što još nisu shvatili, i učinite svet trule mašte u kojem žive još mračnijim i beznadežnijim.

Danas se ne izlazi na teren, danas TRESE, LUPA, UDARA srce Partizansko.

Od prvog do poslednjeg minuta, jako i u meso. Ne zaslužuju ni gram poštovanja, ne dajte im ni zrno nade!

Nećemo ništa od Vas sem da na terenu vidimo Krleta, Moa, Klea, Raću kako pokazuju da su oni ništavniji od prašine na zemlji, prašine koju ćemo zgaziti!

I da za 10-20-50 godina na teren istrče neki novi Vule, Bleki, Jevta, Kića, Neca, Đuka, momci koji su danas ušli u legendu!

DANAS SE ULAZI U LEGENDU, DANAS JE SVEČAN DAN, JER KUP OSVAJA PARTIZAN!

ZAIGRAJMO TAJ TANGO SMRTI, PA CELU NOĆ DA SLAVIMO!