VATERPOLISTI PONOVO ŠAMPIONI

U vaterpolu ništa novo!

Vaterpolisti Partizana trijumfalno su stigli do 28. titule državnog prvaka pobedom na teškom gostovanju u Šapcu rezultatom 8:7 (1:2, 2:2, 2:2, 3:1) u 9. kolu Superlige i tako nastavili nedelju iz snova za navijače Partizana.

Prema očekivanju ekipa Šapca je večeras bila više nego dostojan rival.

Domaćini su dobili prvu četvrtinu rezultatom 2:1 i naterali su našu ekipu da tokom utakmice uglavnom bude prinuđena da juri rezultat.

Međutim u poslednjoj deonici crno-beli su pokazali karakter, dokazali da su ubedljivo najbolja ekipa u Srbiji, serijom od 3 gola došli su naši šampioni do 2 gola prednosti, а jedino što je ekipa Šapca uspela da uradi jeste da ublaži poraz na nešto manje od minuta do kraja, te je veliko slavlje našeg tima moglo da počne.

Ono što je odlika Partizana tokom sezone, da se jako puno igrača upisuje u listu strelaca desilo se i večeras, naime od ukupno 8 golova čak 6 igrača je treslo mrežu domaćina, po 2 gola su dali Jakšić i Repanović.

Šabac – Partizan Raiffeisen 7:8 (2:1,2:2,2:2,1:3)

Sudije Balažević (Subotica) i Golijanin (Beograd). Isključenja:Šabac 12, Partizan 9.
ŠABAC: Aleksić, Eraković, Marković 1, Prolić, Budurin, Uglješić, Car 2, Panajotović 1, Bogićević, Ličanin, Manić 1, Cvetković 1,Miljević, Ukumanov 1. Trener: Nikolić.

PARTIZAN: Dobožanov, Radanović, F.Janković 1, Repanović 2, Toholj, Manojlović, Drašović 1, Andrejević, Jakšić 2, Tanasković, Vučinić, Janković 1, Brakočević, Radojević.Trener: Ćirić.

Ova titula ima svakako još veću težinu imajući u vidu kroz šta su sve prošli mladi momci čiji je prosek starosti tima nešto ispod 20 godina.

Treba istaći i da ogromne zasluge  za rezultat ove sezone idu bivšem treneru Zoranu Milenkoviću koji je osvojio kup sa ovom ekipom,izborio plasman na završni turnir regionalne lige i pre svega uspeo da ekipu izvede na pravi kolosek kada je loša finansijska situacija u klubu dostigla vrhunac oko Nove godine.

U 10.kolu kolu novi stari šampion će u ponedeljak od 20h na Banjici protiv Valjeva staviti zavesu na ovu fenomenalnu sezonu i kada će našim momcima biti predat šampionski pehar za sezonu 2016/17.

Vaterpolo klub Partizan

Sastav 2016/2017: Aleksandar Andrejević, Milutin Belopavlović, Marko Bolović, Lazar Brakočević, Lazar Dobožanov, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Filip Janković, Marko Janković, Nikola Japundžić, Petar Kasum, Đorđe Lazić, Nikola Lukić, Marko Manojlović, Aleksandar Radanović, Filip Radojević, Nikola Radulović, Mihajlo Repanović, Ognjen Stojanović, Dimitrije Šejat, Đorđe Tanasković, Nebojša Toholj, Petar Tomić, Petar Velkić  i Đorđe Vučinić.