HVALA ŠTO POSTOJITE!

Ne želim da se bavim zlom, niti mu davati značaj. To što je zlo trenutno jače ne znači da će preživeti dovoljno dugo da oseti bilo kakav iskonski osećaj sreće, ljubavi, ispunjenosti. Taj osećaj koji me svakog dana ispunjava samo zahvaljujući činjenici da navijam za Partizan.

Želim samo u ime svih pravih Partizanovaca da se zahvalim momcima, herojima i šampionima u crno-belom što postoje, što u ovom društvu licemerja, zlobe i nepravde kojim upravljaju manijakalne individue i begunci od Zakona (i to pravo na funkcije predsednika saveza, sportskih klubova, ministarstava…), zahvaljujući njima i svim onima pre njih koji su trpeli slične stvari ali očuvali avangardni duh i moralno dostojanstvo Partizana imam IZBOR. U mnogim stvarima u našem tužnom društvu nažalost ne možemo pobeći od svih užasa koje nas okružuju, ali u sportu postoji jedan kutak kulture, morala, časti i čojstva koji se zove PARTIZAN i koji je u ovim, najcrnjim vremenima pokazao svoju najsjajniju nijansu.

Da li imam prava da Vam bilo šta tražim? Ne, niti bilo koji pravi Partizanovac. Posle toliko radosti, pobeda i borbe od prve do poslednje sekunde, više ne mogu da tražim da jedino što možete je da date krv, suze i znoj na terenu za čast i slavu Partizana. Sada već znam da ste to spremni da uradite u apsolutno svakom trenutku i zato ste za mene jedna od najslavnijih generacija i momci koje ću pamtiti i voleti, zbog kojih ću se u ovom odsustvu smisla, fer-pleja i ikakvih skrupula sa najlepšim uspomenama sećati ovog Partizana, šta god do kraja bude.

Pamtiću to što sam skakao od sreće nakon bombi Leonarda, rašlji Đurđevića, Partizanstva Vuleta, kultne elegancije Kapitena, borbenosti Evertona, liderstva Gospodina Marka… ali najviše ću pamtiti što me u ovim vremenima nije stid sopstvenih navijačkih boja, ljudskih i moralnih ubeđenja, porodične tradicije i istorije. Ne, ja nisam sa te strane brda.

Ja sam srećan, kao nikada dosad, što mi više nije bitna nikakva titula, već što sam PARTIZANOVAC, što sam u odabranom društvu, društvu koje može sebe pogledati u ogledalu a drugome u oči. Štaviše, može se i hvaliti i ponositi svojim opredeljenjem, jer danas, kao nikad tokom naših života, niti kompletnoj istoriji, uvereni smo da smo na pravoj strani i da smo napravili pravi izbor.

https://scontent.fbeg4-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/18056209_1033530080112255_3961274197529876331_o.jpg?oh=cbddcb2659c4aa2df091c217a94cb5bd&oe=598BF4E6

Nije bilo džaba truda, odlazaka na stadione bez dinara, smrzavanja po nevremenu, pa ni tugovanja posle poraza. Zato večeras se posebno zahvalite očevima, braći, stričevima, ujacima, svim rođacima koji su Vas u krilu na tribinama JNA učili pravim vrednostima čak i kada niste poznavali njihovu suštinu, ali ste to u srcu od početka osećali.

Suština pravih vrednosti je samo još više voleti Partizan.

Mi zato nećemo da mrzimo, mi ćemo da žalimo i osećamo sramotu u njihovo ime, jer znamo da oni za to nisu sposobni (čast izuzecima). Mi ćemo biti veći od njih i nećemo likovati nad njihovim besmislom, odlaskom na put bez povratka i moralno gubilište, tamo gde gube svako ljudsko obličje i osobine, gde se pretvaraju u isprazan balon pun frustracije, mržnje i samoprezira.

Samo ćemo od ljudi kojima je to posao i zbog kojeg primaju crno-bele platice zatražiti da ga obavljaju i da povuku poteze kojim će sačuvati Partizanovu suštinu i smisao u ovoj paradi srama, ligi besmisla, i državi beznađa.

A od momaka pored i na terenu, momaka koji su odavno svesni da se bore protiv mraka, bešćašća i bestidnosti koje je danas u skupocenim odelima i crvenim kravatama obuzelo sve pore našeg društva i delatnosti, a ne protivnika na terenu, nećemo tražiti ništa.

Tražimo samo da još više vole Partizan i zahvaljujemo im se što postoje, što zahvaljujući njima ZNAMO da nismo pogrešili kad smo odabrali crno-bele boje, Baticu, Mijata, Mateju, Savu za naše legende, a Boru, Miju, Duleta, čika Duška, Zorana za ideale kulture i načina života.

Znamo da ćete se boriti i da nećete se posustati šta god bude, a Vi ZNAJTE da STE ZA NAS SIGURNI ŠAMPIONI!!!

PARNI VALJAK NEKA MELJE!