DOŠAO JE I TAJ DAN…

U mnogim fanzinima, časopisima, bukvarima, o duhu i posebnosti Partizana ispričane su mnoge lepe priče. Onaj koji je prethodnim decenijama navijao za Partizan obavezno se smatrao čovekom specijalnog kova, neko ko ne podleže masi, očekivanjima ni trendovima. Tako je ostalo i danas, i tako će ostati zauvek, a Partizan je poseban po tome što koliko god bio veliki i slavan, on opet nije i neće biti isti, nije i neće biti ˝običan˝, već će ostati isti i na poslednjem i na prvom mestu tabele.

Partizan nije tabela, niti pobeda, Partizan je priča o ljudskim vrednostima i razmišljanjima, nešto što nikada ne pristaje na prosečnost, već uvek teži savršenstvu, intelektualnom, kulturnom, ljudskom.

Mnogi su pričali i pričaće o TOM osećaju, kada je pred nama jedna ovakva utakmica, nešto zbog čega grudi trepere kao pred sastanak sa devojkom koja vam se toliko dopada. Toliko da više ne znate ni šta da kažete, kako da opišete, kako da reagujete. TAJ osećaj se ne priča već doživi, a oni koji ne navijaju za Partizan nikada neće znati kakav je to osećaj. To nije obična ljubav, ta ljubav je sama sebi svrha, ne traži ništa zauzvrat već samo želi da daje, da voli.

Tako je i danas, idemo da pobedimo, iako smo već pobedili! Partizan ne može da izgubi, dok god ostane Partizan.

Mislite o tome, momci, nemate šta da izgubite, a već ste pobedili. To je privilegija nositi taj crno-beli dres.

A jedino što od Vas očekujemo je baš ono što smo dobili prošli put, skok u napadu, BORBA BRE!

I možda sada telom nećemo biti sa Vama, ali duhom, dlanovima, živećemo, igraćemo i pevaćemo sa Vama, šta god bude. Vi možete bez nas, jer mi smo tu, kad god pogledate taj grb na grudima, čućete huk Pionira, poj vernih navijača, široke osmehe ljudi koji i kada nisu, oni su uz Vas!

Nema straha, danas je taj dan kada nestaje sve i sve zavisi od Vašeg srca, a ako ono bude dalo svu svoju ljubav u 40 minuta na parketu, rezultat na kraju biće najmanje bitan.

Šta mi možemo da Vam kažemo, kada Vi to znate najbolje i Vi ste to već dokazali, PONOSNI SMO NA VAS i sve što ste uradili ove sezone, zato želimo da to nastavite na isti način, da se svaku sledeću utakmicu borite kao nikada do sada, da iznova pomerate Vaše granice, jer svaki novi nastup u dresu svetinje je novo dokazivanje, njoj, sebi, nama.

Učinite SVE, budite ono o čemu ste sanjali kao klinci, pobedite ne zbog prstena, pobedite zbog ostvarenja tog sna, i TOG osećaja, koji danas osećate, i koji se ne može zameniti ni za jedan klub, ili trofej na svetu.

Partizan je najlepša stvar u sportu, košarci, i sigurno jedna od par stvari koja u životu pružaju iskonsku, bezrezervnu ljubav, i TAJ osećaj.

Zbog ovakvih dana Vi ste tu, jer ste to zaslužili, zaradili, i pokažite da ništa nije slučajno, pokažite svoju blistavost, mirne glave i čeličnog karaktera, i sve granice prestaju da postoje!

VI ste tim, Vi niste običan tim, Vi ste tim PARTIZANA. Partizan je rušio i slavnije (kojih nije puno) i imućnije, Partizan je menjao planove i gasio snove, Partizan je uvek smetao nekom ˝idealnom˝ poretku stvari, kao protivteža lažnoj moći, svetlost u tamnom vremenu, glas razuma u doba besmisla.

I uvek je neka nevidljiva sila stajala uz Partizan, i vodila ga do mnogih iskušenja, koja kao i uvek u životu dobiju oni najvredniji. Iz svakog iskušenja rađao se nov život, još veća ljubav i ime koje se poštuje i pamti.

Košarka, to je Partizan. Ne može nešto nastalo juče da nadjača ono što je besmrtno!

Pobedićete, verujte da hoćete, igrajte za to, i pobedićete! Pali su svi, pašće i oni!

˝Gde se čаst kupuje novcem, onа trаje dok imа novcа˝

Vratiti se na mesto gde smo padali da bi pobedili, to je odlika hrabrih i velikih, i to je odlika pobednika.

Obavezu prema velikom grbu pretvorite u uživanje, radujte se svakom trenutku na terenu kao daru, i iskoriste ga najbolje što umete.

U boj za crno-bele boje, ispunite Vašu sudbinu i život, oni nisu bolji, a i da jesu, MI SMO PARTIZAN!

ZA ČAST, ZA CRNO-BELI SVET!