NENAD KRSTIĆ ZA GLAS SRPSKE: RAZMISLIO BIH O PONUDI PARTIZANA

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije ostavio je otvorenom mogućnost povratka u redove crno-belih.

U izjavi za Glas Srpske iskusni centar je istakao da je nakon konsultacija sa lekarom i trenerom odlučio da ne potpiše ugovor sa Partizanom nedavno, ali da bi dobro razmislio ukoliko bi ponovo dobio poziv iz kluba:

Pozvali su me tri dana pre isteka roka za registraciju igrača u ABA ligi i koliko god sam želeo da pomognem nije bilo realno da se vratim. Razgovarao sam sa svojim trenerom i doktorom i rekli su da je to neozbiljno, jer mi je potrebno vreme da pređem na drugi način rada koji bi me spremio za košarku. Da su zvali mesec ranije verovatno bih prihvatio ili ukoliko bi me pozvali sada za narednu sezonu, onda bi to bilo izvodljivo. I tada bih dobro razmislio, jer su mi doktori rekli da bih ozbiljno ugrozio zdravlje ako bi se još jednom desila ista stvar. Moram da mislim o normalnom funkcionisanju, kretanju i deci.

Osvrnuo se Krstić i na igre u dresu Netsa, i situaciju kada je prvi put došlo do povrede ligamenata.

Bio sam u vrhunskoj formi, igrao u dobroj ekipi i postizao dvadesetak poena po utakmici. Onda se desila ta povreda i tada sam bio veoma ljut na celi NBA sistem. Bili su nemilosrdni, odbacili me i jednostavno sažvakali. U Trijumf sam otišao da prezdravim, igrali smo jednu utakmicu sedmično, što mi je odgovaralo. Finansije su bile odlične pa je i to bio jedan od razloga zašto sam utišao u Rusiju. Košarkaški nije bilo bajno, ali je ta epizoda poslužila primarnoj nameri. Jedini put u karijeri sam se malo štedeo radi oporavka.

Nažalost, tu nije bio kraj sa problemima i povredama.

Reprezentacija me je samlela. Mnogo puta sam igrao pod povredom i bolovima misleći mlad sam i ništa mi neće biti. To je tek kasnije došlo na naplatu i kolena su poklekla. Nisam imao slobodno leto deset godina, a sa sobom sam nosio probleme iz klubova. Nikada se nisam štedeo, uvek sam svemu pristupao sa maksimalnom posvećenošću i davao sebe do poslednjeg atoma snage. Kada bi se vreme moglo predvideti, verovatno bih izbegao neke stvari, a sigurno bih vodio više računa o svom telu.