BEOGRADSKI TRILER PRIPAO PAOKU

Ekipa Partizana završila je učešće u FIBA ligi šampiona porazom od PAOK-a, rezultatom 78:82 (16:18, 16:29, 18:27, 28:18).

U meču punom preokreta, i jedni i drugi igrali su naizmenično od sjaja do očaja, a sreća je ovog puta ipak za nijansu više bila naklonjena gostima.

Očajno je napadački Partizan ušao u meč, što gosti iz Soluna kažnjavaju trojkama, te primoravaju Nenada Čanka da reaguje i pri rezultatu 2:11 zatraži tajm aut. Nisu beogradski crno-beli uspeli da uhvate ritam ni u nastavku, te PAOK predvođen Sajbertom stiže do dvocifrenog vođstva – 6:18. Partizan nakon ulaska Veličkovića uspeva da napravi mini seriju od 5:0, te trener gostiju reaguje tajm autom. Nakon pauze Partizan nastavlja sa serijom poena, dok gosti ne pronalaze rešenje za zonsku odbranu, i u finišu prve četvrtine ekipa Nenada Čanka se potpuno vraća u meč – 16:18.

Partizan nastavlja u dobrom ritmu i u drugoj četvrtini. Na isteku trećeg minuta ovog perioda igre tek Miljenović pogotkom za dva poena prekida seriju domaćih koja je u tom momentu iznosila 18:0. Serijom trojki PAOK se najpre vraća u igru, a zatim i preuzima vođstvo, što Čanak pokušava da preseče minutom odmora. Ipak, Partizan nastavlja sa serijom grešaka, što PAOK koristi i na poluvreme odlazi sa maksimalnih plus 15 – 32:47.

Drugo poluvreme otvara MekFeden sa 5 vezanih poena i PAOK ide na plus 20. Uspeo je Partizan da živne na kratko defanzivno, ali očajan napadački učinak se nastavlja te gosti održavaju prednost, a u jednom momentu stižu i na maksimalnih plus 24. Sve što su crno-beli uspeli do kraja treće četvrtine je da serijom od 10:0 spuste razliku, na poslednji odmor otišlo se sa rezultatom 40:64.

Trojkom Robinsona Partizan spušta razliku na minus 11. Uhvatili su beogradski crno-beli dobar ritam u odbrani, ali nekoliko loših odluka u napadu i Partizan tek posle dužeg vremena stiže na minus 9. Ipak, nakon nove serije grešaka PAOK ponovo stiže na plus 15. Nešto više od minuta pre kraja meča Partizan spušta razliku na minus 9, a onda sledi sjajna rola i nakon trojke Andrića i poena Veličkovića nakon ukradene lopte domaći stižu na minus 4. Na drugoj strani Margaritas promašuje oba slobodna bacanja i Partizan ima napad za prolaz dalje. Ipak, loša organizacija dovela je do toga da Andrić nije uspeo da uputi ni šut, te rezultatom 78:82 PAOK ide dalje.

Ostaje žal za propuštenom šansom za još jedan korak dalje, ali i pored svih grešaka u ovom meču, desetkovanoj četi Partizana se treba čestitati na borbi i izraziti zahvalnost na svemu lepom što su nam pružili u ovom takmičenju. Dobro pamtimo sve!

Partizan: Robinson 7 (4sk, 3as, 4uk), Ratkovica 2, Vrabac 8 (4sk), Veličković 19 (8sk, 3bl), Majstorović 2 (4sk), Birčević 11 (7sk), Andrić 11, Pot 11 (6sk, 6as), Luković 7 (9sk).

Foto: MN PRESS