PARTIZAN NA KRILIMA DOBOŽANOVA DO VELIKOG PREOKRETA!

U 13. kolu regionalne lige crno-beli su savladali na Banjici Jadran posle velikog preokreta u trećoj četvrtini rezultatom 9:7 (0:1, 2:3, 5:1, 2:2).

Prva četvrtina bila je izuzetno neefikasna. Sjajno je branio Dobožanov sa jedne strane, ali je Jadran igrao dobru timsku odbranu, nekoliko izgubljenih lopti igrača Partizana gosti su kaznili i pogotkom Antonijevića dobili prvu četvrtinu.

Već u prvom napadu druge četvrtine gosti stižu do dva gola razlike, ali crno-beli ubrzo uzvraćaju preko Drašovića, realizujući napad sa igračem više, a nepun minut kasnije golom Lukića i do izjednačenja. Nakon nekoliko grešaka sa obe strane, druga polovina ovog perioda pripala je gostima koji realizuju dva napada sa igračem više i na poluvreme odlaze sa prednošću.

A onda u trećoj četvrtini kreće rapsodija crno-belih! Tek nešto više od minuta igre trebalo je izabranicima Zorana Milenkovića da golovima Vučinića i Stojanovića izjednače. Fenomenalni Dobožanov zatvorio je put do svog gola, a sjajnu igru u odbrani Partizan kruniše najpre golom Repanovića a zatim i Jankovića koji realizuje napad sa igračem više. Nakon tajm auta gostiju Dobožanov brani u dva navrata udarce gostiju sa igračem više, dok na drugoj strani pogađa Radojević za 7:4. Grogirani gosti tek u poslednjim sekundama trećeg perioda uspevaju da realizuju napad sa igračem više i umanje vođstvo Partizana pred poslednju četvrtinu.

Dobožanov nastavlja u sjajnom ritmu i u četvrtoj četvrtini a Janković pogađa za novo vođstvo od tri razlike. Gosti smanjuju preko Antonijevića, ali ubrzo Partizan preko Manojlovića ponovo podiže razliku. Jadran smanjuje preko Vasića, koji će, kako se ispostavilo, postaviti konačan rezultat.

U narednom kolu regionalne lige ekipa Partizana 25. februara dočekuje Jug.