MIROSLAV VULIĆEVIĆ: U PARTIZANU SAM ISPUNIO DEČAČKE SNOVE

Pre tačno tri godine tadašnji kapiten Vojvodine, Miroslav Vulićević, zajedno sa trenerom Nikolićem, te saigračima Škuletićem i Trajkovićem, pojačao je redove Partizana. Popularni Vule uspeo je da na prečac osvoji simpatije navijača koji su umeli da cene njegovo zalaganje i beskompromisnu borbu.

Ipak, pehovi u vidu povreda odvojili su iskusnog beka od terena, te je, pored ostalog, nakon potrage za starom formom izostao i eventualni transfer u Evropu kao neka kruna karijere za kojom teži većina igrača sa ovih prostora. U razgovoru za srpske medije, Vulićević je istakao da ne žali previše zbog toga.

“U Partizanu sam ispunio mnoge dečačke snove. Osvojio titulu i Kup, igrao Evropu, pobedio u derbiju… Moram i Ligu šampiona da dočekam, da pređem igricu i to je to”.

Što se tiče dugoročnih planova, zamenik kapitena ističe da ne bi imao ništa protiv i da karijeru završi u Partizanu.

“Još godinu dana imam ugovor sa Partizanom i imam još ambicija u klubu iz Humske. Tu sam, ali će Partizan biti uvek prvi u redu što se tiče bilo kakvih razgovora. Da li ćemo pričati o odlasku ili nastavku saradnje, ima još vremena”,

Osvrnuo se iskusni bek potom i na aktuelne pripreme, te saradnju sa Markom Nikolićem.

“Ima male razlike, svake pripreme su posebne po određenim novinama, trenerskim finesama. Meni su slične, jer su pete sa Markom Nikolićem, za razliku od dosta momaka kojima su prve. Mladost i iskustvo su lepo ukomponovani i sve ide kako je zamišljeno. Dosta dobro deluje, nema krupnih povreda. Odgovara mi način rada i stil igre kod Marka. Mogu da kažem da se posle toliko godina u dušu poznajemo.”

Pored ostalih tema, Vulićević se dotakao i momka koji predstavlja budućnost Partizana, sugrađanina Đorđa Jovanovića.

“Sluša Đole. Mi smo komšije iz Leposavića. Veoma je angažovan i van terena, traži savet, pita gde je pogrešio, kako bi trebalo da postupi… Nezadovoljava se samo golom, hoće da uči i svestan je da mora dosta dosta toga da popravi. On je momak za primer što se tiče ponašanja i vaspitanja. Na terenu će nastaviti da igra dobro, ali neće poleteti i zna da je na početku. Svestan je da su ovo samo prijateljske utakmice, ali koristi šansu da opravdava ono što se pričalo unazad dve-tri godine, da je veliki potencijal.”