RAZGOROPAĐENI PARTIZAN PREGAZIO ZIRKU

Ekipa Marka Nikolića odigrala je najbolju partiju u dosadašnjem delu priprema na Kipru. Crno-beli su predvođeni danas nezaustavljivim Leonardom i Đurđevićem ubedljivo savladali ekipu Zirke – 4:0.

Partizan je ovaj meč započeo u sastavu Kljajić, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić, Everton, Kosović, Janković, Leonardo, Stevanović, Đurđević.

Nije bilo značajnih prilika do 34., iako je meč proticao u znaku crno-belih. Pokušavali su sa distance Janković, Leonardo, Vulićević, pa ponovo Janković, koji je u 34. minutu propustio do tada najbolju priliku, bolje reći zakasnio za dlaku da odličnu loptu koju je poslao Leonardo smesti iza leđa golmana protivničke ekipe.

Već u sledećem pokušaju mladi vezista je bio uspešniji. Posle nekoliko dobrih poteza Leonardo asistira Jankoviću koji ovaj put biva precizniji i Partizan vodi.

Gol Jankovića je na kraju bio i poslednja situacija vredna pomena iz prvog poluvremena.

Razgoropadili su se crno-beli na startu drugog poluvremena. Najpre je u dobroj prilici bio Đurđević, nakon asistencije Leonarda, ali golman Zirke, Ljopko uspešno čuva gol svog tima.

U 55., minutu ipak je golman ukrajinske ekipe morao da vadi loptu iz svoje mreže. Nakon sjajne asistencije Đurđevića u prostor, Leonardo je žargonski rečeno pocepao mrežu.

Minut kasnije Stevanović propušta veliku šansu, ali ubrzo Partizan stiže do trećeg gola. Ponovo su u glavnoj ulozi bili Leonardo i Đurđević. Leonardo dobija sjajnu loptu na desnu stranu, asistira iz prve u srce šesnaesterca, gde Đurđević pravi karambol i donosi svom timu ubedljivo vođstvo.

 

U 64., minutu isti dvojac postavlja konačan rezultat. Ponovo je Leonardo bio asistent, a Đurđević egzekutor.

Do kraja utakmice viđen je još po jedan opasan nalet sa obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen. Pored startera, trener Nikolić je pružio šansu još nekolicini igrača, priliku da nastupe u ovom meču dobili su još Tavamba, Damnjanović, Đilas, Petrovi  Marjanović.

Foto: MIROSLAV TODOROVIĆ