JUGOSLAV VASOVIĆ: PODRŽAVAM AKCIJU, ALI…

Naš portal poznat je po svojoj privrženosti crno-belima, od svojih početaka težimo apsolutnoj objektivnosti, ali i napominjemo da smo uvek tu i bićemo uz Partizan i da ćemo ga braniti i boriti se za njega uvek i koliko je u našoj moći. Zato i ovaj put prenosimo mišljenje proslavljenog vaterpoliste Partizana, Jugoslava Vasovića, koji je za naš sajt izneo svoj lični stav i malo drugačiji pogled apropo aktuelne situacije u Vaterpolo klubu Partizan:

– Ono što ja mogu najkraće reći je da je jasno da u Srbiji nema uspešnijeg kluba od Partizana, od 1956, doba Jugoslavije, zna se da vaterpolo znači Partizan. Ima i drugih klubova, tu je naravno i Radnički, Zvezda. Nadam se da će Partizan naći snage i da će se izvući. Od mene puna podrška i ja ću pomoći sve što je u mojoj moći.

Međutim, moram izneti i neko svoje mišljenje, koje je drugačije od ostalih, a to je da taj problem nije od juče, to je velika istorija. Ne želim ja nikoga da napadam ni etiketiram. Dugovanja su veliki problem, a to je ipak Partizanov bazen, moje mišljenje je da u ovom problemu nema krivice države, tako da je pitanje kome se obraćamo u apelu, jer odgovornih ima sigurno, ali to što se dešava nije krivica države. Na stranu moje emocije i ljubav prema Partizanu, ja ne želim da se nešto iskrivljuje i da bude da sam ja protiv akcije pomoći Partizanu, nisam, pružam podršku, ali trebamo se zapitati kome se obraćamo.

Pogledajte šta se dešava u drugim sportovima, klubovima, pogledajte dnevni list Sport koji se ugasio, najeminentniji sportski list koji je dodeljivao prestižne nagrade, poput one za najboljeg sportistu Jugoslavije, da li je neko nešto rekao ili reagovao na to? Ja samo želim da budem jasan, a ne zlurad.

Šta se dešava sa skupštinom FK Partizan, kakvi su to ljudi, šta se dešava sa JSD? Ranije su drugi klubovi JSD Partizan dobijali pomoć od FK Partizan, sada to ne postoji. Ja iskreno želim da se sve što brže vrati u normalu, ali ovo je moje mišljenje, problem nije od juče. A osipanje je krenulo još 2011, kada smo nakon titule prvaka krenuli nizbrdo.

Možda se ne možemo složiti s nekim od stavova, iako svakako ni nama apsolutno nije cilj upirati prstom ili okriviti bilo koga, već pre svega pomoći klubu kome je potrebno tako malo da bi stvarao mnogo, ali smo dužni preneti razmišljanje Jugoslava Vasovića, uz zahvalnost na iskrenosti i posebno, uprkos drugačijim pogledima na neke stvari, podršci akciji koja je usmerena pre svega na pomoć i bolje dane jednog od najvećih sportskih brendova na ovim prostorima i velikana koji u ovom društvu ima daleko veću ulogu od sportsko-rekreativne.

Partizan mora da nastavi da živi, Partizan mora da nastavi da stvara, Partizan je vaterpolo!