NEMANJA KRSTIĆ ZA VOLIMPARTIZAN.NET: A KO NE BI VOLEO DA ZAIGRA ZA PARTIZAN?

Kako god to nekome zvučalo, partizanovci su posebna vrsta ljudi. Ljudi od duha, zaljubljenici u ideju koja je oličena u klubu za koji navijaju/igraju. Biti ljubitelj crno-bele boje znači i na sasvim određen način pristupati životu i sportu, uvek tragajući za nekom samo nama dokučivom suštinom. Jedan od takvih momaka, tačnije jedan od nas, je i Nemanja Krstić, koga smo imali čast da intervjuišemo i kome ovom prilikom iskazujemo zahvalnost za izdvojeno vreme za ovaj intervju.

Ko ti je bio idol kada si počinjao da se baviš košarkom?

Kao klinac sam jako voleo Predraga Danilovića i iako je on rano završio karijeru, njega smatram jednim od najboljih šutera.

Da li se i zbog čega kaješ, a tiče se odluka koje si doneo u svom dosadašnjem košarkaškom putovanju?

Ne kajem se ni zbog čega, naravno da sam u nekim situacijama mogao mudrije da postupim, ali sve je to jedna velika škola i konstantno mora da se uči, tako da nema vremena za kajanje.

Koje su ti prve uspomene vezane za Partizan, i zbog čega si počeo da navija za naš klub?

Za Partizan sam počeo da navijam tako što mi otac navija za zvezdu i bilo mu je zanimljivije da gleda derbi, a da ja navijam za Partizan (smeh). Kasnije, kada sam zavoleo košarku, u tom period sam stalno gledao Partizan.

Po tvom mišljenju, šta je dovelo do toga da tvoj saigrač iz mlađih kategorija, Janko Pejčić, ne ostvari bolju košarkašku karijeru?

Čudno mi je da spomenem Janka, a da istovremeno ne spomenem i Jocu Stefanovića. Njih dvojca su bili najtalentovaniji i najbolji igrači u Knjaževcu. Njihovom greškom smatram to što nisu otišli kada su Knjaževac prevazišli kao košarkašku sredinu i to mi je jako krivo, zato što su odlični momci i veoma dobri drugovi.

Da li bi mogao da nam opišeše svoj boravak u Mornaru i šta je uticalo na to da se raskine saradnja

U Baru je pre svega jako lepo za život i uslovi u klubu su odlični, sve su prilagodili košarci tako da je sa te strane bilo jako lepo za igranje. Mislim da je glavni problem bio u tome što su igrali dva takmičenja i veliki broj stranaca, čak šest u jednom trenutku, a moram da napomenem da samo trojica mogu da igraju u domaćoj ligi (CG).

Kakvi su tvoji utisci o Dušku Vujoševiću?

Sa Duletom nisam imao prilike da sarađujem, ali iz priča igrača koji su kod njega igrali mogu da zaključim da je veliki profesionalac i trener sa ogromnim znanjem iz čije skole izlaze, ne samo afirmisani igrači, već i ljudi.

Da li dolaziš na utakmice i šta možeš reći o aktuelnoj sezoni?

Ne idem na utakmice zbog svojih obaveza i treninga, a Partizan pratim i mislim da jako dobar posao radi ove sezone – za svako poštovanje.

Koju vrstu muzike najradije slušaš?

Najviše volim rep muziku, tačnije domaći rep – “ Beogradski Sindikat” ,”THCF” i naravno brata Peđicu koji ima umetničko ime “Corona”.

Kakva su ti sećanja na reprezentativne dane iz 2013. i kako izgleda saradnja sa velikim Dudom Ivkovićem?

To mi je najlepše leto do sada (iako nisam išao na more). Prvo sam igrao za mladu reprezentaciju, a odmah posle i za A reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. To je nešto što bi svaki košarkaš poželeo. Duda je inače pre svega jedan veliki gospodin, kao trener jako strog i zahtevan – veliki takmičar i veliki pobednik!

Kako gledaš na svoj juniorski period proveden u Hemofarmu i kako ocenjuješ rad sa Žarkom Vučurovićem?

Kod Žareta sam najviše napredovao. On je fantastičan čovek koji jako dobro zna košarku i veliki je pedagog. Zna tačno kako da pristupi svakom igraču pojedinačno što je jako važno, pogotovo u mlađim kategorijama dok se igrači još uvek razvijaju. Za Hemofarm i Žareta me vežu samo lepe uspomene.

Šta se desilo sa Megom u drugom poluvremenu majstorice polufinala 2013-te? Da je Novica bio spreman za tu utakmicu, da li bi ishod bio drugačiji?

Bilo bi sigurno zanimljivije da je Novica bio na terenu, ali nažalost nije mogao da igra zbog udarca koji je dobio u nos. 2013. godine smo baš namučili zvezdu i čini mi se da smo je te sezone pobedili 2 ili 3 puta što je bio veliki podvig za ekipu koja je igrala samo KLS.

Kakvi su ti dalji planovi u karijeri?

Trenutno sam bez angažmana, ali treniram i spremam se za novu sredinu gde mi je prioritet da igram konstantno.

Koliko bi ti značilo da postaneš član voljenog kluba i da li bi razmišljao kada bi stigla ponuda Partizana

Jednog dana bih voleo da zaigram u dresu Partizana, a ko ne bi?

Pratiš li NBA ligu i imaš li omiljenu ekipu?

Pratim NBA. Cavsi su mi omiljeni.

Možeš li navesti omiljenu petorku KKP i omiljenu sezonu?

Uh, ako se dobro sećam, to su bile one sezone kada je Dule imao dosta mladih igrača u timu, poput Novice, Tripkovića, Tepića…

Koja ti je omiljena knjiga?

1984 – Džordž Orvel.

Kog igrača bi izdvojio kao najboljeg odbrambenog protiv koga si igrao, kao i najboljeg ofanzivnog?

Najbolji defanzivni – Dangubić, a najbolji ofanzivni Rudy Fernández.

Koji trener je ostvario najveći uticaj na tebe?

Jovan Popović i Žarko Vučurović.

Šta te najviše motiviše?

Najviše me motiviše rad i pomisao da stalno može da se napreduje.

Još jednom izražavamo zahvalnost Nemanji na izdvojenom vremenu uz želju da uskoro zablista na način na koji svi očekujemo, a da jednog dana obuče i dres voljenog kluba.