FILIP RADOJEVIĆ: ODRIČEMO SE MNOGO ČEGA ZBOG LJUBAVI PREMA VATERPOLU, PARTIZANU, SRBIJI, ALI GDE DA TRENIRAMO?

VolimPartizan.net nastavlja tamo gde smo stali, u nadi da će neko čuti glas navijača, a pre svega glas bivših i sadašnjih igrača, bivših, sadašnjih i budućih šampiona. Još jedan od budućih asova srpskog vaterpola koji je odlučio da sa nama podeli svoje mišljenje je i Filip Radojević, čije reći, kao i reči njegovih saigrača i nekadašnjih asova Partizana još uvek traže put do onih koji treba da ih čuju…

Teško da mogu nešto novo da kažem a da to već nisu rekle moje starije kolege. Još od svoje sedme godine sam skoro pa svaki dan na našoj Banjici… Bilo je tehničkih problema sa početkom svake sezone u septembru mesecu i po nekad tokom sezone. Ovakve i ovolike probleme do sada nismo imali.

Svi već dobro znate da je ova ekipa najmlađa od kada postoji VK Partizan, i da nikad mlađa ekipa nije igrala Ligu šampiona. To je stvarno teško, igramo na tri fronta, trudimo se, dajemo maksimum, odričemo se mnogo čega, sve za ljubav prema vaterpolu, Partizanu, reprezentaciji Srbije.

Kao što znate skoro svi smo reprezentativci mlađih kategorija, a i većina nas kuca na vrata A selekcije, kapiten Jakšić je već u 19-oj godini osvojio sve sa reprezentacijom. To znači da kada završimo sa klupskim obavezama u junu, odmah nastavljamo sa radom preko celog leta.

Do kada će trajati ova agonija? Nakon dolaska iz Splita sutradan smo imali jedan trening na tuđem bazenu, pa onda nismo trenirali do ponedeljka. Zapitao sam se šta će biti sa nama, mladi smo, još treba da učimo, vredno treniramo, ali gde? Ne mogu da verujem da nas ceo svet više ceni od naše države? Valjda je ovo san. Kada se budem probudio, verovatno ću se nasmejati sam sebi.

Ipak se nadam da ima načina i modela da se reši situacija sa Partizanom i sveukupnim klupskim vaterpolom u Srbiji.

Veliku zahvalnost dugujemo FIlipu kao i drugima koji su odlučili da se oglase povodom stanja u kome se nalazi jedna od najvećih institucija svetskog sporta. Ostaje nam još da poželimo ovim momcima zdravlja i sreće u nastavku sezone, uz nadu da će neko konačno prepoznati trenutak i pomoći crno-beloj deci i budućim reprezentativcima.

One thought on “FILIP RADOJEVIĆ: ODRIČEMO SE MNOGO ČEGA ZBOG LJUBAVI PREMA VATERPOLU, PARTIZANU, SRBIJI, ALI GDE DA TRENIRAMO?

Comments are closed.