MOHAMED EL MONIR ZA VOLIMPARTIZAN.NET: SRBI SU MOJA BRAĆA, POTRUDIĆU SE DA OPRAVDAM POVERENJE SVIH U KLUBU

Po dolasku u Beograd, novo pojačanje crno-belih, bivši levi bek Jagodine i Dinama iz Minska, Muhamed El Monir (24) ekskluzivno za naš portal odlučio je da podeli prve utiske i očekivanja kada je u pitanju njegov dolazak u redove srpskog velikana. Ono što smo mogli zaključiti iz intervjua sa njim jeste da su nam ovakvi, pre svega ljudi, a onda i igrači uvek potrebni u Partizanu. Maltene se još nije ni smestio, ali je bio ljubazan da sa nama uradi ovaj intervju, na čemu smo mu, u naše i u ime svih ljubitelja crno-belih boja, izuzetno zahvalni.

Muhamede, pre svega da ti poželim dobrodošlicu u klub u ime našeg portala, najvećeg online portala i foruma navijača Partizana.

– Hvala, drago mi je da sam ovde.

Koliko poznaješ klub, istoriju i da li je ranije bio nekih kontakata?

– Kao što znate , igrao sam u Jagodini 3 godine. U to vreme sam pokušao da se upoznam sa svim timovima u ligi, igračima pa naravno i sa Partizanom , kao jednim od najvećih klubova na ovim prostorima. Partizan je veliki klub, slavne tradicije i jako sam sretan što ću postati deo takvog velikana. Svaki igrač koji igra u Srbiji ima želju da u nekom trenutku zaigra za jedan od naša dva najveća kluba. Sticajem okolnosti, ja sam uvek bio bliži Partizanu, bilo je i ranije kontakata sa ali se na moju sreću ovaj put sve poklopilo i stigao sam.

Da li poznaješ nekog od aktuelnih prvotimaca crno-belih? Da li smatraš da se možeš uklopiti u stil igre Marka Nikolića koji zahteva veliku borbenost, energiju, zalaganje na terenu i šta generalno misliš o njemu?

– Naravno, poznajem dosta igrača Partizana. Sa nekima sam se sretao i na terenu , dok sam branio boje Jagodine. Što se tiče trenera, jako sam zahvalan Marku što jako veruje u mene, što se zaista zauzeo da dođem u Partizan u ovom prelaznom roku i ja ću dati sve od sebe da njegovo poverenje opravdam na terenu. Moje je da treniram jako, da igram bespoštedno i da koristim svaku priliku koju dobijem.

Šta možeš poručiti navijačima Partizana, šta mogu očekivati od tebe i šta generalno misliš o njima?

– Ja mogu da obećam da se neću štedeti nijednog trenutka, da ću dati sve od sebe da na terenu pokažem sve što znam i opravdam poverenje trenera koji me je doveo. Takođe, ne želim da izdam i poverenje ljudi koji su me doveli u ovako veliki klub i koji veruju u mene. Za navijače Partizana znam da su najbolji u zemlji, da su ogromna podrška timu i ja se nadam da ću svojim zalaganjem, željom, posvećenošću i kvalitetom zaslužiti njihove simpatije.

Postoje neke naznake da će se ponovo smanjiti broj stranaca u ekipama. Obzirom da ćeš ti uskoro steći uslove za dobijanje sprskog državljanstva, da li si razmišljao o tome?

– Iskreno, nisam. Nisam ni znao da postoji mogućnost za smanjivanje broja stranaca dok to nisam čuo od Vas. Ja bih svakako voleo da dobijem srpski pasoš, ja mnogo volim Srbe kao narod, ovde imam prijatelje, to u stvari nisu prijatelji, to su moja srpska braća i ako bi se ukazala potreba da i na taj način pomognem klubu, ne bih imao nikakvih dilema.

Hvala ti Muhamede na razgovoru, znam da si umoran, još jednom mnogo sreće i da zajedno slavimo uspehe, kako tvoje lične tako i timske.

– Hvala Vama na pozivu, bilo mi je zadovoljstvo, tim pre što ste zajednica Partizanovih navijača.

I na kraju, da još jednom istaknemo veliko zadovoljstvo što je novi prvotimac Partizana na ovaj način već pokazao privrženost klubu i spremnost da pruži apsolutni maksimum u narednom periodu, pa se iskreno nadamo i verujemo da će tako i nastaviti u bliskoj budućnosti. Pored nekih poprilično neprijatnih vesti, uvek osećamo posebnu radost kada FK Partizan dobije novog člana koji će na dostojan način braniti boje, čast i dostojanstvo velikana iz Humske 1. Samim tim osećamo potrebu da i javno pružimo veliku podršku, kako novajliji El Moniru (i naravno Tavambi i Vujadinoviću), tako i treneru Marku Nikoliću, celokupnom stručnom štabu i ekipi, jer su jedino svetlo koje makar pruža nadu da kraj tunela postoji i da naša vera u njih jeste u isto vreme vera i u FK Partizan, njegovu istoriju u kojoj je posle mnogo teških trenutaka izlazio još jači, postajao još veći, a uvereni smo da dokle god su Marko, Kapiten, Vule i ostali na terenu, bar će čast crno-belog svetog dresa uvek biti odbranjena. I mi ćemo stajati ponosni! Dobrodošlica El Moniru, uz poruku, sada si crno-beli vojnik, bori se do kraja i znaj, uvek smo uz Vas!