PETAR BAZIĆ: EL MONIR? U OVOM POSLU NIKADA NISI SIGURAN DA LI JE GOTOVO

U toku praznika imali smo čast da dobijemo kratak intervju poznatog menadžera Petra Bazića, kome se ovom prilikom zahvaljujemo na izdvojenom vremenu za odgovore na naša pitanja. Za naš portal, gospodin Bazić je govorio o interesovanju Partizana za El Monira, statusu igrača koje zastupa a trenutno su naši članovi, a osvrnuo se i na epizodu Mohameda Zabije u crno-belom.

U prethodnim nedeljama nekoliko vaših agenata je pomenuto, što u medijima, što u nezvaničnim glasinama, kao opcije za pojačavanje Partizana, na prvom mestu Mohamed El Monir i Vladimir Volkov, kao kandidati za pojačanje pored leve aut linije, da li u ovom momentu možete da kažete da li su to realne priče?

Što se tiče Volkova, ja jesam bio njegov zastupnik u vreme dok je on bio član Partizana, međutim posle pet godina saradnje, ista je prekinuta, tako da o njemu mogu samo da iznesem svoje lično mišljenje,  a to je da Partizan posle njega nije imao beka na tom nivou. Opet ponavljam, to je moje mišljenje o njemu kao igraču, iako ga više ne zastupam, o njemu kao čoveku uvek sve najbolje.

Mohamed El Monir?

Što se tiče Mohameda El Monira, sve je realno i nerealno, nikada u ovom poslu nisi načisto da li je gotovo ili ne. Kao što znaju navijači i pristalice kluba, dva puta pre toga El Monir je bio na pragu ugovora sa Partizanom, najpre dok je bio član Jagodine a zatim i godinu dana nakon toga kada je bio član Al Itihada, pred odlazak u Dinamo iz Minska. U ovom trenutku ne bih da licitiram, ne bih mogao da kažem ništa konkretno, pogotovo zato što je slobodan igrač i ima puno ponuda. Što se tiče toga da li je igrač za Partizan ili ne, mislim da je igrajući za Jagodinu i Dinamo pokazao svoj kvalitet, pogotovo igrajući protiv timova poput Viljareala, bečkog Rapida i BATE Borisova.

Jedno od najinteresantnijih pitanja je status Uroša Damjanovića, tokom sezone se nekoliko puta pominjalo da je zaslužio poverenje Marka Nikolića (koji ga je i doveo u svom prvom mandatu), ali je minutaža izostala, Uroš je jedan od onih koji su, na neki način, platili ceh zbog ranog ispadanja iz Evrope?

Moje mišljenje je da je Uroš Damjanović igrač na kome Partizan može da gradi svoju budućnost. Naravno, pomenuo bih činjenicu da Damjanović još uvek nije dobio priliku da pokaže šta zna, a klub je već dobio tri ponude za njega, iz Izraela, Mađarske, Slovačke… Opet, pitanje je kakve su to ponude bile iz ugla kluba, iz profesionalnih razloga ne bih da licitiram imenima zainteresovanih, ali bih rekao da i interesovanje stranih klubova ipak nešto znači. Uroš je igrač koji je apsolutno posvećen klubu, pravi profesionalac koji živi za sport kojim se bavi, a da li će dobiti priliku da pokaže ono o čemu govorim, pokazaće vreme. Partizan je veliki klub, mnogo je tu faktora, često presudi igra slučaja, činjenica da je u datom momentu na određenoj poziciji žestoka konkurencija, pa neki igrači bivaju prinuđeni da dokažu koliko vrede na nekom drugom mestu. Videćemo u bliskoj budućnosti šta će biti sa Urošem, ali ga smatram možda i najtalentovanijim igračem među onima koje zastupam, pred kojim je, ako Bog da, blistava karijera.

Slična situacija je i sa Sašom Marjanovićem i Milanom Radinom, nezvanično su kružile priče da bi Marjanović mogao da napusti klub u slučaju adekvatne ponude a da je Radin u planovima Marka Nikolića i za prolećnu polusezonu?

O njihovim statusima u ovom trenutku zaista ne mogu da kažem mnogo… Za Radina postoje neke opcije za inostranstvo, tu je uvek opcija za pozajmicu nekom domaćem klubu, ali u ovom momentu ne bih mogao da kažem ništa konkretnije. Smatram da i Radin i Marjanović imaju kvalitet za Partizan, ali kao što sam pomenuo u slučaju Damjanovića, mnogo je faktora koji utiču na minutažu pojedinih igrača. Nije moje da se bavim politikom kluba, moje je da, ako bude potrebe, igračima nađem nove angažmane, bilo u inostranstvu ili u Srbiji. Smatram da je svakom igraču u Srbiji privilegija da igra za jedan od dva najveća kluba, momci su zadovoljni u Partizanu, te nema potrebe da se donose ishitrene odluke.

Vi ste zastupnik i Mohameda Zabije, igrača koji je u nekoliko prelaznih rokova bio želja Partizana, da bi na kraju došao, i završio neslavno svoj mandat u crno-belom, kako sa ove distance gledate na taj period?

Smatram da je Mohamed Zabija igrač koji je imao kvalitet da napravi veliku karijeru u Partizanu i nakon njega. Ipak, ponovio bih još jednom, splet okolnosti, loš momenat, problemi sa prihvatanjem saigrača, uklapanjem u tim, to je život i sport. Pomenuo bih činjenicu da je Zabija dobro počeo u Partizanu, setimo se gola protiv Šturma na prijateljskoj utakmici, te da je i nakon crno-belih dobio jake ugovore. Ipak, kao što sam rekao, u datom trenutku nije se snašao u Partizanu, Zabija je temperamentan igrač, oštrog karaktera, ume da odreaguje emotivno, ishitreno, te je cela ta epizoda posledica stvari na koje se ne može uticati.

Hvala Vam na postavljenim pitanjima, hvala Vam što ste me pozvali, svako dobro, sretni praznici, Hristos se rodi i zdravlja samo, za ostalo ćemo se ćerati što bi rekao Matija Bećković.