CRNO-BELE BEBE: ĐORĐE JOVANOVIĆ

U narednom periodu, imaćete prilike da u našoj novoj rubrici, Crno-bele bebe, pročitate intervjue sa mladim nadama koji će u narednim godinama tražiti svoje mesto pod suncem u Partizanu, srpskom i evropskom fudbalu.

Za početak, imali smo tu čast da intervjuišemo jednog sjajnog momka i fenomenalnog mladog fudbalera pred kojim je blistava karijera ukoliko nastavi da se razvija i ponaša na dosadašnji način, za koji treneri i oni koji su upoznati sa njegovom dosadašnjom karijerom, imaju samo reči hvale.

Najpre da ti se zahvalimo što si prihvatio da daš intervju za naš portal i čestitamo na potpisivanju profesionalnog ugovora sa Partizanom. Kakav je osećaj biti i zvanično deo seniorskog tima Partizana?

Hvala Vama na pozivu za ovaj intervju i hvala Vam na čestitkama, neverovatan je osećaj biti deo crno bele familije, kluba koji volim od rođenja i o kome sam oduvek maštao.

Proveo si deo priprema sa prvim timom, osetio kako je biti deo seniorske ekipe, kakvi su ti utisci i koliko je bilo lako ili teško prilagoditi se zahtevima i obavezama u prvom timu?

Tako je,proveo sam skoro cele pripreme sa prvim timom osim poslednja 2-3 dana zbog obaveza sa reprezentacijom, stvarno je bilo dobro i to je jedno veliko iskustvo za mene i velika čast da provedem određeno vreme sa ekipom,sa svojim Partizanom.

Možeš li nam reći nešto više o tvojim prvim fudbalskim koracima, i periodu pre nego što si postao deo Partizana?

Svoju da kažemo “karijeru” sam počeo u FK KOSMETU iz Leposavića kod trenera Nebojše Ninića i tu sam trenirao do 8. razreda Osnovne skole kada sam prešao da živim u Beograd, inače sam član Partizana od svoje 9. godine, ali sam povremeno odlazio na utakmice.

Jedan naš sagovornik koji dobro poznaje i prati mlađe selekcije preneo nam je da kad o tebi govore, stručnjaci ističu da se još od Stevana Jovetića u omladinskoj školi nije pojavio takav talenat, da li je za tebe to dodatna motivacija, ili činjenica koja stvara određenu dozu pritiska, možda treme?

Hvala Vam na lepom poređenju, svi mi znamo kakav je igrač Stevan Jovetić, meni to jedino može da predstavlja dodatnu motivaciju, na meni je da radim maksimalno kako bih opravdao njihovo poverenje.

Da li bi mogao da se bliže predstaviš navijačima, da nam kažeš nešto više o svojim igračkim karakteristikama, šta smatraš da su tvoje najveće vrline, možda i mane, na čemu misliš da bi trebao da više poradiš?

Iskreno ne bih želeo da pričam o sebi i o svojim kvalitetima, mane ima svaki fudbaler kao i ja, ali mogu da obećam da ću vredno trenirati kako bih te mane smanjio na minimalni nivo.

Na zvaničnom predstavljanju rekao si da su Saša Ilić i Kristijano Ronaldo tvoji uzori, igrači koje ceniš, možda i suvišno pitanje, ali opet treba pitati, zašto baš oni?

Saša Ilić, legenda Partizana, čovek koji je uvek bio tu za Partizan i jedan od najboljih igrača Partizana u istoriji, Kristijana cenim pre svega zbog toga što pokazuje klasu iz godine u godinu, stalno je ako ne najbolji onda među najboljim strelcima na svetu.

Pomenuo si i da te je Miroslav Vulićević uzeo u zaštitu kad si se prvi put pojavio među igračima kao svog zemljaka, možeš li da nam otkriješ ekskluzivno ko je od starijih igrača najstrožiji a ko najpopustljiviji prema vama mlađima?

Vulićević je moj komšija, čovek koji živi na 50m od moje kuće i svakako da mi je bilo mnogo lakše na početku uz njega. Haha pa ne bih mogao nikoga da izdvojim što se tiče neke strogoće jer toga zaista nije bilo, svi igrači su se prema nama mlađima poneli kao da smo drugari.

Šta bi za tebe, ako si razmišljao o tome, s ove distance predstavljalo vrhunac karijere?

Pre svega bih želeo da ostavim dublji trag u Partizanu, dam gol u derbiju i otrčim na jug da slavim sa mojim Grobarima. Naravno, ovo su moji snovi i želje, a ja ću dati sve od sebe da to i ostvarim.

Rano je još, ali se mora priznati da većina igrača sanja da se u nekom trenutku okuša u nekom od najjačih timova Evrope, da li postoje tim ili liga koje u ovom trenutku više ceniš od drugih?

Pa da naravno da svi mi sanjamo o tome,ali sve u svoje vreme.

Reci nam, kakav je Đorđe Jovanović van terena, kako provodi vreme, šta voli, šta ne voli?

Idem u Sportsku gimnaziju, provodim vreme sa svojim drugarima, volim da gledam filmove, s vremena na vreme pročitam neku knjigu…

Da li pratiš Partizan u drugim sportovima, i da li imaš omiljenu navijačku pesmu?

Naravno, pratim Partizan u svim sportovima, posebno u košarci, u Pioniru sam sa Grobarima kad god mi vreme to dozvoli.

Izabrao si broj 99, i objasnio zbog čega, da li možda postoji neki drugi koji bi rado stavio na dres a nije bio slobodan?

Bio sam sa reprezentacijom u Italiji kada je usledio poziv Milana Milijaša koji me je pitao “Đole koji broj želiš na dresu?” Tada sam se iznenadio i u trenutku odgovorio broj 99 jer kao što sam i rekao izabrao sam ga zbog svog godišta.

Na kraju, da ti se još jednom zahvalimo za intervju, poželimo najpre puno zdravlja, a zatim i uspeha u daljoj karijeri, pa još na kraju pitamo da li ćeš nam dati intervju kad jednog dana budeš zvezda srpskog i evropskog fudbala?

Hvala Vam puno, naravno da hoću, uvek tu za svoj Partizan. VOLIM PARTIZAN!!!