MISTERIOZNE SUSPENZIJE EVERTONA I OUMARUA: KO OVDE LAŽE?

Partizan pretenduje da bude ozbiljan klub, Partizan će biti ovakav, u Partizanu se zna red, Partizan je već sada ozbiljan klub. Naslušali smo se ovakvih izjava unazad nekoliko meseci, a nekoliko dana pred početak prvenstva, nakon prelaznog roka koji je bio sve, samo ne bombastičan, obeleženog sa nekoliko propalih transfera, tenzije oko ugovora Andrije Živkovića, Partizan startuje sa nekoliko nepoznanica kada je igrački kadar u pitanju.

Iako je pre samo tri dana najavljeno da je transfer Abubakara Oumarua u Kinu stopiran zbog želje trenera Tomića, u jučerašnjoj izjavi za večernje novosti Ivica Iliev je izjavio da još uvek postoji mogućnost da Kamerunac napusti Humsku. Navijači se s pravom pitaju da li je ovo transfer politika dostojna kluba kakav je Partizan? Bolje bi možda bilo pitati, da li je dostojna kluba kakav Partizan namerava ili bi bar trebao da bude, jer postavljati pitanja na temu dostojanstva, sposobnosti za biznis, ozbiljnosti, u klubu koji vode ljudi koji su svoje umeće dokazali tako što su razorili solidno selektiran tim i sastavili novi koji je doživeo nezapamćena poniženja na domaćim terenima je suvišno.

Logično je zapitati se kakvu to ulogu u klubu ima Ivica Iliev? Ako su najavljene bombe sa početka prelaznog roka gaf preko koga se može preći uzevši ga kao posledicu neiskustva na mestu sportskog direktora, kako da protumačimo dešavanja oko ostanka ili odlaska Oumarua nekoliko dana pre prve utakmice u prvenstvu? Da li je Ivice ova situacija, u kojoj trener četiri dana pre starta prvenstva ne zna da li može da računa na jednog od nosilaca, reprezent načina rada u klubu, da li je još jedan šamar navijačima i dokaz da se u Humskoj ništa nije promenilo u odnosu na dva prelazna roka koja su odrađena, blago rečeno, diletantski?

Dodatnu mrlju na kompletan slučaj baca današnja izjava našeg sportskog direktora da Oumaru neće biti u konkurenciji za prvi meč prolećnog dela prvenstva zbog suspenzije. S ogorčenjem pitamo koje suspenzije, s obzirom na to da Oumaru nije zaradio niti jedan karton u jesenjem delu šampionata i kup takmičenja? Da li je ovo novi gaf, ili dokaz da se u klubu ne zna šta ko radi, dokaz javašluka i nesposobnosti, bezočna laž izgovorena s ko zna kojim ciljem?

Situacija oko Evertona Luiza je još nejasnija. Za fudbalera koji je u klubu više od mesec dana se do juče nije znalo da li će moći da nastupi u duelu na Vračaru, jer se čeka tumačenje suspenzije, da bi danas saznali da se radi o suspenziji zbog dva žuta kartona zarađena u kup duelima u dresu bivšeg kluba. Koga lažete? Da stavimo na stranu činjenicu da u klubu imamo navodno tri vrhunska pravnika koji ne mogu više od mesec dana da rastumače pomenutu kaznu, da li je ovo neki novi slučaj, do danas nepoznat u Evropi i svetu, gde igrač izdržava kaznu i biva suspendovan u takmičenju pod okriljem jednog fudbalskog saveza, zbog kartona koje je zaradio u takmičenju pod okriljem drugog? Da ne pominjemo činjenicu da je Everton nakon zarađenih kartona u kupu nastupao u prvenstvenim duelima. Da li je ovo presedan svetskog fudbala, novi momenat u kome Partizan pomera granice jer mu igrač odrađuje suspenziju u prvenstvu koju je zaradio u švajcarskom kupu, iako je nakon toga nastupao u šampionatu te zemlje? Ili je možda u pitanju nešto drugo? S obzirom na to ko vodi naš Partizan, navijači se s pravom pitaju da li problem nastupa Evertona na startu prolećnog dela šampionata leži u činjenici da njegov transfer još uvek nije regulisan ili neka nova opcija, novi šamar priređen navijačima od strane vrhuške kluba koja je do sada uspela da klub osramoti i obruka gde god je stigla?

Suma sumarum, Ivica Iliev je sebi natovario ogromno breme na vrat, te bi morao da objasni da li je namerno slagao ili blago rečeno, nema pojma o poslu kojim se bavi. Da, ovo jesu teške reči, ali u situaciji kada sa terena zbog navodnih suspenzija odsustvuju dva igrača, jedan koji je odigrao polusezonu bez kartona, i drugi u situaciji gore opisanoj, drugačije i ne može da bude. Nadajmo se da će naredni dani doneti pozitivan rasplet i odgovore na pitanja…