NA REDU STATUSI LEKOVIĆA I GLAVČIĆA?

Prelazni rok u crno-belom taboru uveliko traje, bilans dolazaka i odlazaka svakim danom se sve više povećava. Kako je prema našim informacijama dosta posla oko dolazaka uveliko ušlo u fazu finalizacije, više se pažnje posvećuje odlascima i pozajmicama.

Do sada, crno-bele su napustili Petar Grbić, Stefan Babović, Ivan Šaponjić, Fabricio Dornelas i Nenad Marinković, interesovanja ima za Nikolu Ninkovića, Nemanju Petrovića i Živka Živkovića, situacija oko Andrije Živkovića čeka rasplet, Nikola Trujić i Nebojša Kosović odbili su prelazak na pozajmicu u Metalac, a nova dva imena čiji su statusi na dnevnom redu su Nikola Leković i Nemanja Glavčić.

Levi bek, povratnik u Humsku, nije blistao, ali ne može se reći ni da je razočarao. Kada se ocenjuje učinak Nikole Lekovića mora se napomenuti da je u Partizan stigao nakon teške povrede, te da bi bilo realno očekivati da podigne formu nakon kompletnih priprema. Iako su pojedini mediji pisali o interesovanju BATE Borisova, prema našim informacijama priča oko ovog transfera je još uvek na nivou glasina. Želja samog Lekovića je prvenstveno ostanak i dokazivanje u crno-belom, čak i posle isteka pozajmice, ukoliko bude zadovoljio kriterijume stručnog štaba. Kako nezvanično saznajemo, njegov status pozajmljenog igrača je i glavni kamen spoticanja, jer je stav sportskog sektora da u Partizanu igraju isključivo igrači sa dugoročnim ugovorom, ali bi, shodno nesumnjivoj želji samog Lekovića da na duži period ostane u voljenom klubu, i ta poslednja prepreka mogla da bude prevaziđena. Prema našim nezvaničnim informacijama narednih dana očekuju se razgovori samog igrača sa trenerom i sportskim direktorom, te će se tada i znati više o njegovom statusu. Prema našem skromnom mišljenju, Nikola Leković bi trebao da dobije šansu da pokaže da je rešenje za Partizan na duže staze.

Kada je u pitanju mladi Nemanja Glavčić, za koga se stiče utisak da je konačno neko ko bi i na delu mogao da zameni legendarnog Sašu Ilića, kako trenutno stvari stoje, prolećnu polusezonu provešće na pozajmici. Mladi vezista proveo je nekoliko dana trenirajući sa fudbalerima Voždovca, ali do dogovora između dva kluba nije došlo, zbog želje uprave Zmajeva da za uzvrat dobije određene procente od naredne prodaje ovog fudbalera. Pojedini mediji preneli su informaciju po kojoj bi Glavčić narednih nekoliko meseci proveo u Radniku iz Surdulice, ali prema našim nezvaničnim informacijama mladi vezista želi da ostane bliže klubu, čak i po cenu igranja u Teleoptiku. Narednih dana očekujemo razrešenje i ove situacije, uz želju da klub nađe najbolje moguće rešenje za ovog sjajnog momka i odličnog fudbalera, kako bi već na leto mogao da preuzme određenu ulogu u timu nakon, već sada izvesnog, povlačenja Saše Ilića, iako ostaje žal što ovog momka makar u nekoj ulozi nećemo gledati u crno-belom dresu ovog proleća.