GOGUA ZA ZVANIČNI SAJT: OPČINIO ME PARTIZAN!

Šest dana posle zvanične prozivke, održane 14. janura u SC Partizan – Teleoptik, Parni valjak je već u punom pogonu.

Posle obaveznih medicinskih pregleda, crno-beli su ušli u trenažni proces. Sve snage su mobilisane pod dirigentskom palicom novog šefa stručnog štaba Ivana Tomića, a brzo su se prilagodile i novajlije – Gogua Sedrik i Everton Luiz.

– Zaljubio sam se u Beograd posle samo nekoliko dana – počinje priču Gogua.

– Još uvek nisam našao stan, tako da od hotela do Teleoptika svaki dan razgledam grad. Fasciniraju me ljudi koji su veoma srdačni i topli. Nisam to očekivao. Rekli su mi saigrači da je Beograd posebno lep kad otopli, tako da jedva čekam lepše vreme.

Na pitanje kako se sporazumeva sa saigračima, odgovara:

– Bez problema. Svi su ljubazni, kao da sam dugo sa ekipom. Cimer sam sa Vuletom i Abubakarom, tako da sa njima govorim engleski, a sa Abuom i moj francuski. Ipak, više sam sa Vuletom nego Abuom, pošto smo raspoređeni po grupama na treninzima. Ovde zaista imam sve. Sportski centar je fantastičan, dugo nisam video nešto slično. Imamo sve uslove, od vrhunske hrane, smeštaja, teretane, medicinskog bloka. Sa nama je trenutno i Fofana, tako da se zaista osećam kao kod kuće.

Bivši štoper SJK, proglašavan u Finskoj i za najboljeg odbrambenog igrača, dodaje:

– Jedva čekam da počne sezona. Sada sledi onaj teži deo, treninzi i pripreme, a onda ono pravo. Znam da su Fofanu i Abubakara navijači zavoleli i voleo bih i ja da im se odužim na pravi način.

Crno-bela ekpedicija 26. januara kreće put Kipra, gde je očekuju 16-dnevne pripreme. Red, rad i disciplina pred novu prolećnu sezonu.

Foto: MIROSLAV TODOROVIĆ