DULE O NOVOM POSLU

Juče je potvrđeno da je Duško Vujošević novi trener francuskog Limoža. Ovo je četvrta zemlja u kojoj će trofejni stručnjak raditi u inostranstvu.

“Veoma sam zadovoljan novim poslom. Limož je klub koji ima veliku tradiciju i ambicije srazmerne mogućnostima. Sigurno da je svaki klub koji menja trenera tokom sezone u određenim problemima. Oni postoje i u Limožu, ali sam siguran da ćemo, ljudi koji vode klub, tim i ja probleme rešiti na najbolji mogući način”, izjavio je za “Sportski žurnal” Vujošević.

Doskorašnji trener Partizana kaže da će mu prijati da se bavi onim što najviše voli bez tenzija koja prate dešavanja u srpskoj košarci.

“Moja potreba da se bavim košarkom, jedinim što znam da radim i što proizvodi osećaj da budem koristan, evidentna je. Sa druge strane, iz određenih razloga u Srbiji mi je onemogućeno da se bavim poslom koji radim sa mnogo ljubavi. Svaki moj gest i izjava dobijaju političku konotaciju. Drago mi je što ću u Francuskoj moći na miru da radim. Pažljivo posmatrajući šta se ovde dešava, sa strane, iskosa, ali ne učestvujući direktno. Ovaj odlazak je lekovit da se izmestim iz političkog pejzaža, želeći najbolje Srbiji i Partizanu”.

“Malo i ja da odem na taj zapad, iako sam i dalje rusofil i to se ne menja. Francuska je zemlja sa kojom Srbija ima odlične odnose, francuski igrači su se sjajno snašli u Partizanu, ostavili dubok trag. Znači mi što ću opet sarađivati sa bivšim igračima, mada su svi košarkaši u Limožu moji. Leo malo više od ostalih”, uz osmeh je prokomentarisao Duško Vujošević.