TRAGEDIJA: PREMINUO MARKO KLAJIĆ

Smrt ga je zatekla na kormilu Legije, a bio je i trener juniorske reprezentacije Poljske. Još uvek se ne zna pravi razlog smrti
MLADI vaterpolo stručnjak Marko Klajić iznenada je u 25. godini, umro na aerodromu u Varšavi. Smrt ga je zatekla na kormilu Legije, a bio je i trener juniorske reprezentacije Poljske.

U njegovom matičnom klubu Beogradu ističu da zasada samo znaju da se 24. decembra, kada je krenuo kući, samo srušio na aerodomu u poljskoj prestonici i da mu spasa nije bilo. Još ne znaju pravi uzrok smrti, jer obdukacija još nije urađena. Inače, jučerašnja utakmica Beograda sa Tašom počela je minutom ćutanja.

Šokantnu vest objavio je i varšavski klub, koji je pod Klajićevom komandom bio treći u šampionatu Poljske.

– Voleli bismo da vam čestitamo Božić, ali za nas nije srećan ove godine, jer nas je napustio Marko Klajić… Imao je mnogo prijatelja i saradnika, ali je godinama imao i zdrastvenih problema – ističe se u saopštenju Legije.

Klajić je sa devet godina zaigrao za Beograd, a od 2003. do 2007. nosi je kapicu Partizana, s kojim je bio prvak SCG i Srbije u mlađim kategorijama. Za juniorsku reprezentaciju Poljske igrao je na EP i SP, a sa 19 godina je debitovao za A tim.

U Beogradu je 2013. počeo da se bavi trenerskim poslom, odakle je pre nekoliko meseci preuzeo Legiju.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.