PARTIZAN 2 U UBRZANOM RITMU JURI KA SIDNEJU

Ekipa Partizana 2 ove nedelje ima baš bogat raspored.

Mladi crno-beli sastav će u sredu i četvrtak na Banjici odigrati dve utakmice Prve B lige, a potom putuje u Australiju.

U sredu 23. decembra, u osmom kolu Prve B lige dočekuje ekipu Valisa. Meč počinje u 21.30. Dan kasnije, takođe u 21.30 sastaće se sa Novim Beogradom 011, u okviru devetog kola.

Susret devetog kola se umesto u subotu igra u četvrtak, jer Partizan 2 u petak kreće na turnir u Sidneju.

Na takmičenju u najvećem gradu Australije igraće i većina prvotimaca crno-belih.

Reč je o turniru „Svetski klupski izazov“ (27 – 30. decembar). Partizan 2 učestvuje u juniorskoj konkurenciji, a u seniorskom nadmetanju igraće B reprezentacija Srbije, koju sa klupe vodi Vladimir Vujasinović, a čiju okosnicu čine vaterpolisti Partizana.

Sem B selekcije Srbije za trofej na seniorskom takmičenju boriće se sedam klubova: mađarski OŠC, koga je pre šest dana Partizan pobedio u Ligi šampiona, zatim italijanski Sport menadžment i australijske ekipe Kronula Šarks, Balmejn Tajgers, Kvinslend, UNSV Vest Megpajs i Kvinslend.

Partizan 2 je jedina strana ekipa na juniorskom turniru, na kome će uz crno-bele igrati Kronula Šarks 1, Kronula Šarks 2, Dramojn Devils, Adelejd Džets, Kvinslend, Univerzitet Sidnej i Balmejn Tajgers.

„Svetski klupski izazov“ je prvi put održan prošle godine, a tada je pobednički pehar osvojio je kragujevački Radnički. U finalu je, posle maratonske serije peteraca (21:20), pobedio Galatasaraj.