TOMIĆ VEĆ VODI PRELAZNI ROK

Da bi Ivan Tomić i zvanično postao trener Partizana potrebno je da se ispuni nekoliko uslova, prvi: uprava crno-belih u ostavci raskine saradnju sa Ljubinkom Drulovićem, još uvek šefom struke.

Nekadašnji sportski direktor ne želi da se eksponira u javnosti i predstavlja kao komandant Parnog valjka dok ne bude promovisan sa šalom oko vrata, ali ga to, ipak, ne sprečava da u saradnji sa Ivicom Ilievom uveliko skenira pojačanja i kreira izgled tima za proleće.

Ako bi neko čak rekao – nije fer pored „živog” Ljubinka Drulovića, opravdanje za rabotu koju je svojevremeno s uspehom obavljao može pronaći u rečima Milorada Vučelića, potpredsednika fudbalskog kluba i predsednika Sportskog društva: „U priču oko prelaznog roka biće uključen i Ivan Tomić”. Doduše, tada s prefiksom trenera Teleoptika…

Pametan je Ivan Tomić, bira kad i s kim će da radi, ne želeći da izgori u grotlu Humske, bude potrošen kao sijaset prethodnika. Na klupu neće ni dok se ne formira novo rukovodstvo, sledeći misao: promocija od bivših ne bi bila obavezujuća za aktuelne.

Tek, Ivica Iliev, sportski direktor crno-belih, u zimskoj pijaci ima dragocenu pomoć, da podsetimo: Tomić je na Topčidersko brdo doveo Moreiru, Dijaru, Žuku, Klea… Partizan je tad dominirao srpskim fudbalom, osvajao duple krune…

Da bi imao legitimitet da čak i telefonom pozove potencijalne novajlije i ubeđuje ih da bi prava stvar bila da obuku crno-beli dres, Ivan Tomić mora da ima dozvolu odlazeće vrhuške. I – ima je!

U prevodu, budući šef struke, iako još nije promovisan, već je dobio „amin” da se bavi trenersko-menadžerskim poslom, koji će od 14. januara i početka prolećnih priprema i zvanično obavljati u Humskoj.