PEROVIĆ: NISAM ODOLEO IZAZOVU DA PONOVO OBUČEM DRES PARTIZANA, ALI VOLJNI MOMENAT NIJE NA POTREBNOM NIVOU VEĆ DVE GODINE

Drago mi je da karijeru završavam u klubu u kojem sam se igrački u potpunosti afirmisao – rekao je dojučerašnji centar crno-belih.

Iskusni centar Kosta Perović, odlučio je da završi košarkašku karijeru i posveti se drugim izazovima u životu.

Osvajač pet titula državnog prvaka i titule šampiona Jadranske lige sa Partizanom, nekadašnji reprezentativac Srbije sa kojom ima osvojeno srebro iz Poljske 2009. godine, letos se ponovo priključio crno-belima i svojim iskustvom pomogao mladom timu Partizana u prvom delu sezone.

– Razmislio sam dobro i odlučio da je vreme za kraj. Već neko vreme sam razmišljao o tome kada je pravi trenutak da se povučem i sada sam osetio da je došao. Jednostavno, volja za igrom i takmičenjem kod mene nije bila na željenom i potrebnom nivou već skoro dve godine. Na sve se nadovezala i povreda tokom boravka u Rusiji – započinje priču Perović za sajt Partizana i dodaje:

– Radio sam tokom celog leta, želeo i sebi da dokažem da mogu ponovo da igram košarku. Stvorila se mogućnost da ponovo obučem crno-beli dres i tom izazovu nisam odoleo. Ubeđen sam da bih do kraja sezone samo podizao formu i pružio bolje igre nego do sada, ali jednostavno sam shvatio da voljni momenat više nije na potrebnom nivou.

Perović ističe i da nije razmišljao o nastavku karijere nakon ove sezone.

– Nisam razmišljao o tome da nastavim karijeru negde nakon Partizana. Drago mi je da karijeru završavam u klubu u kojem sam se igrački u potpunosti afirmisao. Veliko hvala klubu za sve godine provedene u crno-belom, veliko hvala mojim trenerima Dušku Vujoševiću i Petru Božiću, kao i svima koji su bili u i oko tima. Košarka mi je pružila puno zadovoljstva u životu i verujem se da sam se na pravi način odužio.

Nakon karijere, Kosta će se posvetiti porodici i brojnim drugim izazovima u životu.

– Vreme je da krenem dalje. Imam interesovanja za brojne stvari, pa ću u skladu sa time doneti odluku šta ću raditi u budućnosti. Istovremeno, želim da uputim ogromnu zahvalnost svojoj porodici koja je bila uz mene tokom čitave karijere i koja je prilagodila svoje živote mojim profesionalnim obavezama. Mislim da je došlo vreme i da se ja njima na neki način odužim.

Kosta sa velikim zadovoljstvom ostaje član crno-bele porodice, ali će svoje dojučerašnje saigrače bodriti sa tribina dvorane „Pionir“.

– Bila je velika čast i zadovoljstvo sve ove godine igrati u Partizanu. Svakako ću nastaviti da dolazim na utakmice i učim svoju decu kako se voli Partizan. – poručuje Perović.

Bogatu karijeru, Kosta je započeo u Beopetrolu iz kojeg je prešao u Partizan. Potom je usledio odlazak u NBA ligu, u tim Golden Stejt Voriorsa. Nakon Amerike, Perović je nastupao za Valensiju, Barselonu, Unikahu iz Malage i Jenisej nakon čega se ponovo vratio u Partizan.

ZAHVALNICA PARTIZANA

KK Partizan NIS želi da se Kosti zahvali na velikom doprinosu koji je dao svim uspesima kluba i poželi mu mnogo sreće i uspeha na svim poljima. Humska 1 i hala Pionir će uvek biti tvoj crno-beli dom.

O ovoj, i ostalim vestima diskutujte na našem forumu: forum.volimpartizan.net