TOMIĆ PRIHVATIO USLOVE, ZAHTEVA TOTALNU REKONSTRUKCIJU TIMA

Prema saznanjima Telegrafa, trener Teleoptika je obavio razgovore sa čelnicima kluba

Ljubinko Drulović je bivši – Ivan Tomić će najverovatnije biti novi trener Partizana! Ova informacija već nekoliko dana kruži kroz srpsku javnost, a kako Telegraf nezvanično saznaje Tomić je razgovarao sa vodećim ljudima crno-belih i prihvatio je da nasledi Ljubinka.

Tomić jeste prihvatio uslove Partizana, ali ostalo je da klub prihvati njegove, radikalne. Naime, nekadašnji sportski direktor crno-belih ima tri glavna uslova – odlazak potrošenih i iskusnih igrača, odlazak onih koji se nisu nametnuli i da mlađi igrači iz Teleoptika dobiju više prostora.

Novi trener Partizana, ukoliko mu se uslovi ispune, na proleće u timu ne vidi Stefana Babovića, Ivana Bandalovskog i Valerija Božinova, koji će morati da odu iz Humske ukoliko u klubu žele Tomića na klupi.

Takođe, kartu u jednom pravcu će morati da dobiju pomenuti igrači koji nisu pokazali da su dostojni crno-belog dresa. Tu se misli na Petrovića, Lekovića, Luku, Fabrisija…

Najvažniji uslov je svakako priključivanje mladih igrača iz Teleoptika prvom timu. Ko bolje od Tomića poznaje rezervni tim crno-belih od čoveka koji trenutno vodi Optičare? Kada kažemo mladi igrači, tu se pre svega misli na Nemanju Glavčića, kao i Sašu Lukića koji bi trebalo da dobije više prostora.

Pored njih, očekuje se da važniju ulogu u prvom timu dobiju Bogosavac, Stevanović, Islamović, Grbović, Čađenović, Todorović. Tu je i Nemanja Mihajlović koji je letos stigao u Teleoptik iz Rada upravo da bi na proleće igrao u crno-belom dresu.

ako naš izvor navodi, Tomić je uveren da će sa tim timom izboriti Evropu i napraviti kostur za narednu sezonu. Tek na leto će sagledati situaciju i prionuti na kupovinu stranaca i kvalitetnijih igrača, u zavisnoste koje pozicije budu sporne.

– Ako se samo setimo kako je Tomić odradio svoj prvi prelazni rok kao sportski direktor, nema sumnje da će na leto napraviti odličnu ekipu za sledeću sezonu – kaže izvor Telegrafa.

Podsetimo, Tomić je po dolasku na mesto sportskog direktora u klub doveo Žuku, Moreiru i Dijaru, a svi znamo kakav trag su njih trojica ostavili u Partizanu.