DANIJEL PETKOVIĆ NOVI GOLMAN PARTIZANA?

Mladi crnogorski supertalentovani golman Danijel Petković (22) na pragu je da karijeru nastavi u Partizanu, saznaje Informer

Srpski šampion ima problema sa čuvarima mreže, a najavljeno je i da će Živko Živković na zimu napustiti klub, pa bi Danijel Petković, koji je ove jeseni čuvao mrežu Lovćena, mogao da bude rešenje crno-belih na duže staze.
– Partizan se raspitivao za Danijela. Nije još stigla zvanična ponuda, jer crno-beli imaju dosta problema ove sezone, a nedavno je i kompletna uprava posle neuspeha u Ligi Evrope podnela ostavku. Petković je prevazišao crnogorske okvire odavno i bio bi pravo rešenje za Partizan – kazao je Informeru CG izvor blizak 22-godišnjem golmanu.

Nije zanemarljiv detalj u celoj priči da brigu o karijeri mladog čuvara mreže vodi Radojica Božović, bivši predsednik Zete, koji je u nedelju sa upravom Partizana zajedno iz lože gledao meč crno-belih sa Radom na Banjici.

Danijel Petković je pažnju javnosti skrenuo kada je posle dobrih partija na golu Bokelja dobio priliku da u dva navrata trenira sa fudbalerima Čelsija. O njegovoj karijeri stara se Krištof Lolišon, trener golmana kluba sa “Stamford bridža” i čovek koji je zaslužan za sjajne karijere Petra Čeha i Tiba Kurtoe.

Petković je pre tačno godinu povezivan sa prelaskom u Porto, a upravo je Lolišon insistirao na tom transferu, ali je na kraju ostao u Crnoj Gori.
Nakon toga Petković je jednu sezonu proveo u Zeti, da bi se potom preselio u Lovćen. Eventualni odlazak u Partizan sigurno bi bio najveći izazov u karijeri.

Danijel Petković je u leto 2014. godine bio na pragu prelaska u Ren. Dogovorio je uslove za četvorogodišnju saradnju sa francuskim prvoligašem, ali je uprava Bokelja tada odbila ponudu od 280.000 evra, koliko je Ren bio spreman da plati. U Kotoru su insistirali da Francuzi plate 560.000 evra, jer toliko iznosi trening kompenzacija za bivšeg mladog reprezentativca, što su čelnici Rena odbili.