POTVRĐENO: UPRAVA OTIŠLA, SKUPŠTINA ZA NAJKASNIJE 30 DANA

Vanredna Skupština crno-belih najkasnije za 30 dana

Partizan je obezglavljen! Kao što je sinoć najavljeno, Upravni odbor crno-belih podneo je ostavke dva sata posle poraza od Augzburga, što znači da klub iz Humske 1 u ovom trenutku nema upravu.

Informaciju je za MOZZART Sport potvrdio Miloš Vazura, generalni direktor srpskog prvaka, koji je porazom u završnom kolu Grupe L Lige Evrope ostao zakopan pred vratima proleća na međunarodnoj sceni.

I sad mu sledi prestrojavanje. Borba za vlast, jer je izvesno da iz kluba ide predsednik Zoran Popović, a sa njim potpredsednici Milorad Vučelić, Vojislav Nedić i članovi vlade izabrane pre godinu dana.
„Upravni odbor je podneo kolektivnu ostavku kao morlani čin zbog rezultata ekipe. Zakazali smo Vanrednu Skupštinu, koja će se shodno Statutu održati najkasnije u roku od 30 dana. Na toj Skupštini bi ostavke trebalo da budu i usvojene. Do tad ću na čelu kluba u tehničkom mandatu biti ja“, rekao je Vazura.

Ostavkama rukovodilaca prethodio je zahtev Grobara. Najpre sa tribina u vidu već standardnog povika „uprava napolje“. Potom bliski susret navijača i čelnika u klupskim prostorijama.
„Nije bilo baš tako grubo kao što je preneto. Deset minuta su navijači bili u klubu, rekli da su nezadovoljni i da se traži rešenje. Posle toga je odlučeno da je najbolje da se uprava pomeri sa svojih mesta. Iz moralnih razloga. Bilo je i ličnih i kolektivnih ostavki“, dodao je Miloš Vazura, koji – inače – nije član Upravnog odbora.

Baš kao ni Ivica Iliev, pa se očekuje da njih dvojica u narednom periodu naprave plan za izlazak iz očigledne krize. Verovatno naprave i rez u igračkom kadru, jer se sinoć videlo da mnogi nisu za Partizan.
„Šta da kažem, težak je ovo udarac za Partizan. Sve smo karte bacili na Evropu. Desilo se ovako. Sad, ko je kriv: igrači, trener, uprava… Ne znam ni sam“, razočaran je Miloš Vazura, koji je o statusu Ljubinka Drulovića rekao da ostaje do Nove godine.

Dakle, još dva meča, sa Radom u nedelju i Borcem naredne srede. Posle toga sledi pauza i – izbori!